Cauta in stiri

RSS Feed

prezentari

Echipa FB Corse va debuta in MotoGP

14.02.2010
Foto ©: FB Corse

FB Corse este cea mai noua echipa ce se pregateste sa concureze in MotoGP in 2010. Aceasta s-a prezentat oficial in acest weekend la Milano, dezvaluind si prototipul sau FB01, ce va fi pilotat de australianul Garry McCoy.

Echipa italiana va avea un buget de 5 milioane de euro, care va trebui sa fie suficient pentru toate cele 18 runde ale campionatului. Desi momentan nu se regaseste pe lista participantilor din sezonul 2010, italienii sustin ca este vorba doar de o formalitate, urmand ca prototipul lor sa fie aprobat de Dorna Sports. Pentru asta, McCoy va trebui sa obtina in cadrul unui test la Valencia, un timp de tur cu cel mult 3 secunde mai mare decat ultimul timp de calificare de la etapa din 2009 (n.r. Chris Vermeulen cu 1’34”537).

FB Corse are in spate o experienta de peste 20 de ani in domeniul curselor moto, castigand doua campionate SBK din Italia si fiind una dintre cele mai de succes echipe private din World Superbike, intre 1991 si 2006.

Prototipul FB01 este propulsat de un motor de 800cmc cu 3 cilindri in linie si a fost dezvoltat de compania italiana Oral Engineering Group, condusa de inginerul Mauro Forghieri, a carui experienta in cadrul Ferrari Racing va fi de real ajutor. Motorul a fost proiectat initial in 2003 pentru germanii de la BMW, ce planuiau la acea vreme intrarea in MotoGP. Motorul va fi singurul din MotoGP cu 3 cilindri si este de asteptat sa produca o putere mai mica cu 10% decat celelalte prototipuri de pe grila de start. In ciuda acestui fapt, exista si un avantaj ce consta in faptul ca regulamentul FIM permite prototipurilor cu 3 cilindri sa cantareasca cu 7kg mai putin decat cele dotate cu motoare cu 4 cilindri.

Cea mai mare problema a prototipului este ca nu a fost niciodata pe un circuit si chiar daca primele teste vor incepe la sfarsitul lunii, echipa va dispune de numai o luna de zile de lucru intens, pana la deschiderea sezonului pe 11 aprilie la Qatar.

FB01 va fi pilotat de australianul Garry McCoy, ce a concurat pentru producatorul britanic Triumph in Campionatul Mondial de Supersport in 2008 si in 2009. Pilotul in varsta de 37 de ani a mai concurat in MotoGP atat la clasa 125 cat si la clasa 500, avand si cateva victorii in palmares. Ultima data a fost prezent ca wild-card pentru fosta echipa Illmor, la ultimele doua etape din 2006.

Impreuna cu Inmotec, echipa FB Corse reprezinta o aparitie inedita si curajoasa in MotoGP, prototipul acesteia avand de infruntat "veterani" de succes precum Yamaha YZF-M1, Honda RC212V sau Ducati GP10, toate avand nu doar titluri mondiale in spate ci si companii cu un buget urias pentru dezvoltare.

FB Corse via Two Wheels

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.