Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Electronica va fi limitata in MotoGP

21.11.2008
Foto ©: MotoGP

Carmelo Ezpeleta, seful Dorna Sports detinatorii drepturilor MotoGP, a declarat ca exista posibilitatea ca urmatoarea schimbare importanta in regulamentul de functionare sa fie limitarea ajutorului oferit de sistemele electronice.

Dupa ce a fost luata decizia unui singur furnizor de pneuri pentru a imbunatati calitatea curselor din campionat, mai multi piloti, printre care si Rossi, au cerut restrictii pe parte electronica deoarece considera ca sisteme precum cel de control al tractiunii dauneaza spectacolului si fac motocicletele de MotoGP prea usor de manevrat.

"Trebuie sa ne asezam sa discutam, deoarece s-a facut acest lucru in fiecare campionat de curse. Am cerut producatorilor sa caute solutii, sa inceapa sa vorbeasca, dar nu vom vedea nimic in 2009. Vom avea nevoie de mai mult timp. Oricum, reglementarea electronicii va fi urmatorul pas."

Desi aspectul sistemelor electronice este o prioritate pentru Ezpeleta, acesta nu considera ca in forma actuala campionatul poate fi considerat unul facil.

"Nu trebuie sa se creada ca Valentino a castigat usor, el a facut eforturi incredibile si a castigat datorita geniului sau. Si a aratat maiestria sa intregii lumi, deci acesta este un spectacol de cel mai inalt nivel. Trebuie doar sa va amintiti cursa de la Laguna Seca ..."

"Acesta a fost un sezon unde strategia lui Valentino a contat mult, si a castigat deoarece a pus multa presiune pe Stoner. Si daca-l adaugam pe Pedrosa, care pana la jumatatea sezonului a fost in frunte, nivelul anul acesta a fost extrem de inalt. Deci titlul pentru noi are o valoare extraordinara."

Via I Autosport

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.