Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Ezpeleta despre retragerea Kawasaki

10.01.2009
Foto ©: MotoGP

In urma anuntului oficial de retragere a producatorului Kawasaki din MotoGP, Carmelo Ezpeleta, CEO al detinatorilor drepturilor campionatului, Dorna Sports, s-a intalnit cu reprezentantii fabricii japoneze pentru a valida decizia lor si a discuta posibilitatea introducerii unor motociclete Kawasaki sub conducerea unei echipe private.

"In primul rand, doresc sa subliniez faptul ca ce a suspendat Kawasaki sunt activitatile sale MotoGP prin echipa sa de fabrica." a insitat Ezpeleta.

"Am avut joi (8 ianuarie) o intalnire in Osaka unde Kawasaki a explicat problemele sale si dificultatile avute in continuarea cu o echipa de fabrica." a continuat acesta. "In aceste circumstante am fost de acord sa cooperam colectiv, pentru a gasi o posibila solutie la problemele lor care le-ar permite sa continue ca o echipa privata."

Kawasaki a debutat in MotoGP in anul 2003 dupa un sir de aparitii ca wildcard in ultimile curse din sezonul 2002. De atunci producatorul japonez a urcat de trei ori pe podium, cu Olivier Jacque pe locul doi in China 2005, Shinya Nakano tot pe pozitia secunda in Olanda 2006, si Randy de Puniet obtinand prima sa clasare pe a doua treapta a podiumului la Motegi in 2007.

Inainte de activitatile sale din MotoGP, Kawasaki a participat in prima clasa a Campionatului Mondial de Motociclism in doua perioade distincte, prima oara din 1970 pana in 1975, cand Ginger Molloy si Dave Simmonds au contribuit la prezenta producatorului japonez pe podium.

Al doilea capitol al experientei Kawasaki la clasa 500cc a fost la inceputul anilor 80, cand Kork Ballington a obtinut doua clasari pe locul trei in sezonul competitional din 1981.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.