Cauta in stiri

RSS Feed

prezentari

Fiat Yamaha dezvaluie noul YZR-M1 2010

04.02.2010
Foto ©: Fiat Yamaha Team

Echipa MotoGP Fiat Yamaha si-a dezvaluit astazi noile motociclete YZR-M1, in dimineata dinaintea primelor teste ale presezonului, ce se desfasoara la Sepang in Malaezia.

Marea castigatoare a campionatului in 2009, echipa Fiat Yamaha va avea aceeasi componenta ca si anul trecut, cu Valentino Rossi campion mondial si vicecampionul Jorge Lorenzo.

Ca si in cazul concurentului principal Ducati GP10, noul YZR-M1 a suferit schimbari la sasiu si a primit un nou motor ce are o durata de viata mai mare, pentru a putea respecta noua regula ce impune folosirea a unui numar de sase motoare pe parcusul intregului sezon.

“Munca s-a concentrat pe doua aspecte principale: in primul rand sasiul, pentru a imbunatati in continuare caracteristicile prototipului nostru, si in mod special motorul, datorita schimbarilor de regulament. Anul acesta vom dispune de doar sase motoare tot sezonul ceea ce inseamna ca acesta trebuie sa aiba o durabilitate mai mare, aspect pe care s-au concentrat si inginerii nostri,” a declarat Davide Brivio, managerul lui Rossi.

“Motorul trebuie sa ramana rapid si cu performante bune dar trebuie sa parcurga mai multi kilometri, iar asta nu e usor. Acest sezon ne va spune daca am facut o treaba buna. Cred ca tehnologia se afla mereu in dezvoltare si progreseaza. Performantele se pot imbunatati intotdeauna,” a mai adaugat Brivio.

Vorbind despre noul sezon, Lin Jarvis, Managing Director la Yamaha Motor Racing a declarat: “2009 a fost unul din cei mai de succes ani pentru activitatile competitionale Yamaha. Va fi dificil sa repetam o asemenea performanta insa intentionam sa incercam! Suntem norocosi sa avem aceeasi echipa fantastica cu Valentino si Jorge si suntem nerabdatori sa incepem lucrul pe circuit .”

“Bineinteles Yamaha nu a putut evita dificultatile financiare cauzate de situatia economica globala insa MotoGP reprezinta o parte importanta din planul de redresare a companiei. Programul MotoGP este o activitate foarte importanta pentru promovarea imaginii de brand iar cursele ne cer sa demonstram toata puterea companiei in inginerie, organizare si pasiunea noastra, daca vrem sa ajungem sa ne bucuram de succes la cel mai inalt nivel.”

“Suntem extrem de norocosi sa ne pastram toti sponsorii nostri si chiar sa mai adaugam cativa. Sponsorul de titulatura Fiat este cu noi pentru al patrulea an in timp ce Petronas, Packard Bell si Yamalube vor continua ca sponsori principali ai echipei. Avem si doi sponsori noi: Yamaha Indonezia, care ni s-au alaturat cu scopul de a-si promova activitatile lor din Indonezia, cea mai importanta piata pentru Yamaha in prezent, si Iveco.”

Yamaha Racing

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.