Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

FIM cere schimbari majore in MotoGP

11.01.2009
Foto ©: Alberto Saiz

Federatia Internationala de Motociclism a cerut prin vocea presedintelui Vito Ippolito schimbari radicale in organizarea Campionatului Mondial si in special a clasei MotoGP, pentru a se evita intrarea intr-un colaps total peste doi ani.

"Problema nu este anul 2009, cand intr-un fel sau altul vom reusi sa gestionam situatia si sa asiguram o grila completa, ci sezonul 2010. Exista riscul ca echipele private sa nu-si mai poata sustina proiectele si sa dispara din campionat, lasand clasa regina cu doar 14 motociclete", a spus Ippolito in Corriere dello Sport.

Solutia gasita de presedintele FIM
vizeaza reducerea imediata a costurilor si revenirea la politicile de constructie si vanzare din anii 80. "Trebuie sa ne intoarcem in trecut pentru a gasi solutii, si acestea constau in constructia si vanzarea unor prototipuri de strada, la fel ca cele pe care le foloseam in concursurile din anii 80".

Ippolito si-a manifestat deschis opozitia fata de proiectul Dorna, compania care conduce si gestioneaza Campionatul Mondial, care are in vedere separarea evidenta intre clasa MotoGP si categoriile inferioare, 125 cc si 250 cc.

"Sportul are nevoie de FIM, pentru ca motociclismul nu poate fi decat afacere. Din aceasta cauza sunt impotriva separarii gandite de Dorna: Campionatul Mondial nu inseamna doar MotoGP. Inovatia este buna, dar trebuie de asemenea sa ne gandim la proiecte pe termen lung si la limitarea costurilor", a mai declarat Ippolito.

Federatia Internationala de Motociclism isi va expune punctul de vedere detaliat, luni, in cadrul unei conferinte de presa.

Sursa: Onlinesport

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.