Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Gabor Talmacsi nu ia startul la Le Mans

16.05.2009
Foto ©: Aspar Martinez

Fostul campion mondial la clasa 125, Gabor Talmacsi, nu va lua startul in cursa de la Le Mans datorita faptului ca a renuntat la colaborarea cu echipa lui Jorge "Aspar" Martinez, dupa numai trei runde ale acestui campionat.

Stefano Favaro, impresarul lui Talmacsi, a declarat: "Am lucrat cu Aspar inca din 2007, a fost unul dintre cele mai bune sezoane ale noastre iar semnarea acestui contract a fost un succes total. Problemele au inceput insa la startul acestui campionat cand nu am avut la dispozitie o a doua motocicleta. Aceasta problema parea a se rezolva dupa ce Juan Martinez a reusit sa aduca noi sponsori, dar din pacate nici la Jerez a doua motocicleta nu a fost furnizata."

"Apoi, fara permisiunea noastra, anumite drepturi care apartineau exclusiv Faster Management, au fost mutate catre o alta firma, si au omis in a ne anunta. Conform contractului cu Aprilia Aspar, partile contractante trebuie sa discute impreuna conditiile semnarii unui contract nou. Impreuna cu Gabor am hotarat sa renuntam la acest contract si vom incerca acum sa gasim o alta solutie. Toti sponsorii actuali ai lui Gabor ne-au asigurat de sprijinul lor in continuare."

Gabor Talmacsi:
"Viata mea inseamna curse, dar am ajuns la un anumit punct in care a trebuit sa reevaluam situatia. Inca din Qatar aceste probleme mi-au distras atentia si asta este ultimul lucru ce ar trebui sa ti se intample cand rulezi cu 250 km/h. Nu stiu ce va urma in viitor, dar cu siguranta niste conditii mai bune decat acestea."

Ca si inlocuitor al lui Talmacsi, Aprilia Aspar au chemat pentru aceasta runda pe campionul spaniol de la clasa supersport, Angel Rodriguez.

Update: Jorge Martinez a organizat o conferinta de presa in garajul echipei de la Le Mans, acolo unde a comentat motivele lui Talmacsi din spatele deciziei de a parasi gruparea Aprilia Aspar.

"Toata lumea poate face orice simte ca este bine in viata lor profesionala. Gabor este un pilot foarte bun, asa cum se vede dupa rezultatele sale, dar cred ca a facut o mare greseala si este o mare pierdere sa nu-l avem la aceasta cursa," a declarat Aspar, care a tinut neaparat sa precizeze ca relatia sa cu Talmacsi a fost mereu buna, si ca actualele neintelegeri sunt cauzate mai mult de interesele personale ale managementului pilotului ungur.

Jorge Martinez va pleca spre Budapesta saptamana viitoare pentru a se intalni cu Gabor Talmacsi si este aproape convins ca poate sa-l aduca din nou la echipa.

"Sa speram ca putem ajunge la un fel de acord sa-l aducem pe Gabor inapoi la echipa. Eu am sa incerc, deoarece mi-ar face placere sa continuam cu el. Ii pot oferi tot sprijinul tehnic, echipa si componentele, dar el trebuie sa ia decizia de a continua alaturi de noi."

"In mod evident ca Gabor nu se poate alatura altei echipe. Noi avem drepturile asupra lui pentru acest an, si avem de gand sa continuam cu proiectul Balatonring Team."

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.