Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Gilera si-a prezentat echipa la Monza

Paul Lozba | 20.03.2009
Foto ©: Gilera

Sezonul care este pe cale sa inceapa se anunta unul exceptional pentru Gilera in Campionatul Mondial MotoGP 2009. Gilera sarbatoreste 100 de ani de viata, in care a scris istorie in motociclism si in competitiile pe circuit, obtinand 14 titluri de Campionat Mondial (8 la piloti si 6 la constructori). Ultimul dintre acestea a fost obtinut in 2008 dupa un an senzational, Gilera devenind prin Marco Simoncelli Campioana Mondiala la clasa 250 cmc.

Echipa Metis Gilera revine pe circuit cu Marco Simoncelli si Roberto Locattelli, fiind echipa care trebuie depasita in sezonul in care „marca celor doua inele” isi aniverseaza centenarul.

Inaintea debutului noii editii a MotoGP, Gilera se intoarce la Monza, pe Autodromo Internazionale, la fel ca in anul precedent pentru a prezenta echipa, o intoarcere pe un circuit istoric pentru a sarbatorii centenarul marcii. Pe acest circuit Libero Liberatti a castigat la 1 septembrie 1957 titlul de Campion Mondial la clasa 500 cmc cu legendara Gilera „4 cilindri”, una dintre motocicletele care a obtinut cele mai multe victorii in intreaga istoria a curselor MotoGP, dominand in perioada 1950 - 1957 prestigioasa clasa de jumatate de litru si obtinand nu mai putin de 11 titluri (6 la Piloti si 5 la Constructori).

Gilera 500 „4 cilindri” a parasit pentru scurt timp Muzeul Piaggio pentru a fi prezenta la Monza alaturi de noul model Gilera 250 si pilotii sai: Simoncelli si Locateli. O intoarcere la Monza plina de simboluri istorice, accentuate de prezenta extraordinarilor piloti Gilera care au scris istoria acestei marci: Geoff Duke - de 6 ori Campion Mondial, de 3 ori cu Gilera intre 1952 si 1954 si Manuel Poggiali - Campion Mondial in 2001 la clasa 125 cmc, victorie ce a oferit „marcii celor doua inele” a 13-a coroana de campioana la 44 de ani dupa titlul obtinut de Libero Liberati.

Au sarbatori debutul noii stagiuni alaturi de Simoncelli si Locatelli pilotii din „anii de aur” - anii ‘ 50: Alfredo Milani si Remo Venturi, dar si piloti din noua generatie - Simone Corsi (acum pilot Aprilia, dar pilot Gilera in sezonul 2006 la clasa 125). In timp ce Grupul Piaggio a fost reprezentat de catre Giampiero Sacchi, sef al Road Racing Team Management, Stefano Sterpone, sef al Commercial Management EMEA a Grupului Piaggio si Paolo Gagliardo Sales and Marketing Director pentru Italia.

Grupul Piaggio debuteaza in sezonul 2009 ca si detinator al tuturor titlurilor de la clasele 125 si 250. In 2008 Piaggio a obtinut pe langa titlul la piloti al lui Marco Simoncelli la clasa 250 cu Gilera si titlul la piloti la clasa 125 cmc prin Mike di Meglio cu Derbi, in timp ce Aprilia a obtinut titlul la Constructori la ambele clase. 2008 a fost un an castigator care a imbunatatit performantele obtinute in 2006 si 2007 (4 titluri la clasele 125 si 250).

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.