Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Hayden reflecta asupra penei de benzina

30.06.2008
Foto ©: MotoGP

Nicky Hayden a avut un final extrem de ghinionist in Marele Premiu Olandez de la TT Assen. O pana de benzina l-a impiedicat sa obtina primul sa podium din sezonul 2008.

In urma cu doi ani la Assen, Nicky Hayden a profitat de eroarea lui Colin Edwards din ultimul tur, cand pilotul texan a cazut,  si a terminat castigator in anul castigarii titlului mondial. Sambata aceasta, in Olanda, rolurile au fost inversate.

Mentinandu-se pe pozitia a 3-a in mai tot timpul cursei, Hayden a fost la doar cativa metri distanta de linia de sosire cand a ramas fara benzina in motocicleta sa RC212V cu valve pneumatice. Edwards a trecut instant pe langa el pentru a-i "fura" ultimul loc de pe podium, Hayden terminand pe locul al 4-lea.

Campionul mondial din 2006 a comentat ulterior: "M-as fi simtit bine sa ajung pe podium. Echipa cu siguranta il merita. Am avut o groaza de probleme in acest weekend cu electronica motocicletei, ceva a fost in neregula de la bun inceput. Am avut un presentiment pe grila de start ca nu voi termina cursa iar in ultimul tur am simtit ca ceva nu merge bine. Apoi m-am apropiat de final si m-am gandit ca macar o sa termin insa in acel moment s-a oprit."

"Este frustrant pentru ca noi am facut sistemul si nu ar trebui sa ramana niciodata fara benzina. Totdeauna ar trebui sa fie suficienta cat sa terminam cursa. Pe grila de start s-a aprins o lumina in bord si stiam ca aveam ceva necalibrat. Motocicletele au atat de multa electronica acum incat cateodata nu e castigator cel ce piloteaza mai bine ci mai degraba cel ce apasa butoanele care trebuie pe "computerul" sau."

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.