Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Hayden va concura pe noul motor Honda cu valve actionate pneumatic

21.06.2008
Foto ©: MotoGP

Nicky Hayden va participa pentru prima oara, in Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend, pe noua versiune de Honda RC212V avand un motor cu valve actionate pneumatic. Cererea americanului de a pilota noul V4 pe circuitul de la Donington Park a fost intampinata cu rezistenta din partea unui mic grup al personalului HRC. Hayden a testat in Catalunia saptamana trecuta noua motorizare si, desi nu a sesizat nici o imbunatarire a vitezei maxime atinse, considera ca are suficiente argumente sa prefere Honda RC212V.

Inginerii de la Honda sunt increzatori ca problema electrica suferita de pilotul Dani Pedrosa in timpul sesiunii de teste din Catalunia a fost identificata si rezolvata. Cu toate acestea, Nicky Hayden are la dispozitie pe langa noua versiune si o motocicleta de rezerva echipata cu deja consacratul motor clasic.

Hayden, care se zvoneste ca va trece la Ducati din 2009 pe foarte multi bani, a declarat: "Nu am nimic de pierdut si simt ca trebuie sa incerc ceva nou. Motocicleta nu este usor de pilotat si uneori puterea dezvoltata poate fi chiar agresiva, dar eu mereu am fost un pilot caruia ii place sa simta ceva cand deschide gazul".

Pedrosa, care se afla in clasamentul general la doar sapte puncte distanta de liderul Valentino Rossi, a ales sa nu concureze pe noul motor in acest weekend la Donington. Spaniolul a pilotat modelul cu valve actionate pneumatic doar cateva tururi in Barcelona inainte sa apara defectiunea electrica.

Bookmark and Share
hello by rusu tabyta on 22.06.2008
cool....and very nice.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.