Cauta in stiri

RSS Feed

teste

Impresiile testului cu noul ZX-RR 2009

19.01.2009
Foto ©: MotoGP

In urma recentului test desfasurat in Australia pe circuitul Eastern Creek, pilotul de teste Olivier Jacque crede ca noul prototip Kawasaki ZX-RR 2009 de 800 cmc are un mare potential si reprezinta o evolutie pozitiva fata de modelul de anul trecut.

Fostul campion mondial de la clasa 250GP, alaturi de pilotul japonez de teste Tamaki Serizawa, au lucrat impreuna cu echipa de teste Kawasaki pe tot parcursul zilelor de vineri si sambata pentru a evalua imbunatatirile aduse motocicletei.

Comentand asupra impresiilor lasate de noul model, Olivier Jacque a declarat: "Este primul test deci totul este nou nout. Avem un motor nou si un cadru nou. Este nevoie de timp sa setam corect toate acestea dar prima impresie este destul de pozitiva."

"Noul cadru ofera mai mult feedback asupra furcii fata care era o problema sezonul trecut. Am analizat cu atentie aceasta parte in timpul iernii si acum avem mai multa stabilitate pe fata care ajuta la viraje. Desigur mai este totusi munca de facut."

"Anul trecut am avut probleme cu furca fata si eu ma plangeam. Am incercat cateva lucruri dar nu mergea in directia potrivita." a adaugat omul care s-a retras din MotoGP in anul 2007. "Putinele tururi care le-am facut cu noua motocicleta par totusi un pas mare, deci sunt destul de increzator. Acesta a fost doar un test dar inginerii au lucrat din greu in timpul iernii pentru a gasi o solutie la problema. Testam sa vedem care sunt imbunatatirile iar acestea sunt destul de eficiente."

Intrebat despre cum se comporta motocicleta si pe spate Olivier Jacque a raspuns: "Inca trebuie sa facem reglaje in ceea ce priveste amortizorul spate si rigiditatea basculei. In acelasi timp, ultima oara cand am venit la Eastern Creek a fost acum 14 sau 15 ani si atunci a fost cu un 250 cmc deci este greu sa fac comparatii."

Experimentatul pilot francez a confirmat ca mai este programata inca o sesiune de teste in Australia, unde se asteapta sa fie inregistrate alte progrese importante.

"Este nevoie de mai mult de doua zile pentru a seta corespunzator o motocicleta deci de asta vom merge la Phillip Island, unde vom sti ce raporturi de viteza sa utilizam si ce configuratie de setari sa folosim. Va fi mai usor acolo."

Desi echipa de fabrica Kawasaki s-a retras din Campionatul Mondial MotoGP dezvoltarea modelului Ninja ZX-RR continua cu pasi repezi, motocicleta fiind disponibila pentru a fi utilizata de o echipa privata in 2009.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.