Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

Intalnire de gradul zero in MotoGP

03.01.2009
Foto ©: MotoGP

In urma vestii conform careia Kawasaki se va retrage din MotoGP incepand cu sezonul de anul acesta, principalii producatori de motociclete vor avea saptamana viitoare o intalnire de urgenta in Japonia.

La aceasta va participa inclusiv Kawasaki deoarece face parte din Motorcycle Sports Manufacturers' Association, cel mai important subiect de discutie urmand sa fie reducerea costurilor.

Este putin probabil ca se va gasi si o solutie viabila deoarece echipele au planificat si/sau cheltuit milioane de euro in pregatirile pentru sezonul de anul acesta iar acum le va fi cel putin dificil sa-si schimbe strategia intr-un mod dramatic.

Trecerea la sisteme electronice traditionale, interzicerea metalelor scumpe, taierea din salariile pilotilor, implementarea unei logistici mai ieftine, toate acestea sunt praf in vant comparate cu scara materiala impusa in timp de MotoGP.

Desi Kawasaki nu si-a anuntat oficial retragerea din MotoGP, lucru ce urmeaza sa se intample pe data de 5 ianuarie 2009, grila de start va contine aproape sigur 17 motociclete. Ramane de vazut daca mai exista vreo echipa cu suficienta sustinere materiala pentru a-i salva pe cei doi piloti ai echipei Kawasaki Racing Team, John Hopkins si Marco Melandri.

Via I BSN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.