Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Kallio compara clasa 250 cu MotoGP

02.12.2008
Foto ©: MotoGP.com

In urma testelor de la Jerez, noul pilot al echipei Ducati Alice, Mika Kallio, si-a format o imagine asupra motocicletei pe care o va pilota in 2009, facand o comparatie cu fostul sau KTM de la clasa 250 cmc. 

Cu toate ca pilotul este primul debutant al clasei MotoGP, venit din campionatul mondial de 250 cmc pentru a concura pe o motocicleta Ducati Desmosedici, cunoscuta pentru brutalitatea ei, acesta a fost placut surprins de faptul ca motoarele in patru timpi utizilate la clasa regina sunt mai iertatoare datorita electronicii, decat cele in doi timpi cu care s-a obisnuit.

Acesta nu este singurul pilot care dupa aceeasi schimbare de clasa a remarcat utilizarea electronicii la o scara mai larga, fenomen observat si de Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso si Alex de Angelis.

Este posibil sa fie mai usoara pilotarea unei motociclete de acest gen, insa este greu de zis concret. Motocicletele de 250 de cmc pot avea un avantaj in puterea mai scazuta insa cele de MotoGP dezvolta o putere mai mare dar au si multiple componente electronice care ajuta pilotul. Motocicletele sunt total diferite iar din punctul meu de vedere cele de 250 sunt mai dificil de pilotat deoarece daca faci o greseala nu te poti folosi de puterea lor, fenomen contrar in MotoGP, unde poti controla forta motorului in favoarea ta. Pentru mine lucrurile merg destul de bine alaturi de noua mea echipa, in prima zi de teste la Jerez mi-a venit mai greu dar in ziua a doua lucrurile au inceput sa mearga intr-o directie mai buna, setand si motocicleta in functie de stilul meu de mers,” declara finlandezul, fost vice-campion al clasei 125.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.