Cauta in stiri

RSS Feed

ipoteze

Kawasaki: posibil furnizor unic in Moto2

16.04.2009
Foto ©: MotoGP

Sambata trecuta in Qatar, Federatia Internationala de Motociclism (FIM) a hotarat in unanimitate ca noua clasa Moto2 sa fie introdusa incepand de anul viitor, nu din 2011 cum a fost precizat initial.

Dupa propunerea MSMA de la sfarsitul lunii trecute, membrii FIM au stabilit oficial ca Moto2 va debuta cu un singur furnizor de motoare, principalul motiv invocat fiind cel al reducerii costurilor.

Desi oficial furnizorul va fi ales in urmatoarea luna de zile, surse din interiorul Federatiei Internationale de Motociclism au confirmat faptul ca producatorul japonez Kawasaki are deja o intelegere secreta cu Dorna Sports.

Cum Suzuki si-a manifestat public dezinteresul fata de Moto2, iar Honda si Yamaha nu prea sunt incantate de noua formula, zvonurile puternice care circula in jurul Kawasaki pot reprezenta in final solutia lui Carmelo Ezpeleta de a pastra fabrica japoneza pe scena celei mai importante competitii mondiale de motociclism viteza.

Anuntul introducerii regulei unui singur furnizor de motoare in Moto2 a dus la suspendarea imediata a proiectului BQR-Honda, si cu siguranta va incurca serios toate echipele aflate intr-un stadiu avansat de dezvoltare pentru participarea la noua clasa.

Via I Visordown & Motoblog

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.