Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

KTM propune clasa twin 500cc in locul consacratei 250GP

04.06.2008
Foto ©: MCN

KTM si-a facut publica, intr-un comunicat de presa, propunerea de a inlocui actuala clasa in doi timpi 250GP cu una twin in patru timpi de 500cc.

Ca raspuns la planurile sefului Dorna, Carmelo Ezpeleta, din Comisia Grand Prix ce a avut loc anul acesta la Le Mans, de a introduce motoare in patru timpi intre 625 si 650cc in 2011, KTM isi prezinta propria viziune de substituire a clasei 250GP.

Propunerea sefului KTM Harald Bartol este pentru introducerea de motociclete prototip, cu anumite restrictii, spre a le impiedica sa devinda prea scumpe.

Motocicletele vor fi omologate la un pret specific si fiecare producator ce va dori sa participe trebuie sa produca anual un minim situat intre 10 si 20 de exemplare. Piesele de rezerva, cadrele si motoarele vor fi disponibile la un pret fixat anterior.

Alezajul si cursa nu vor fi restrictionate dar va exista o limita de 16,500rpm. De asemenea valvele pneumatice si pistoanele ovale vor fi interzise iar motoarele trebuie sa aiba biele din otel.

Nu vor fi restrictii impuse la capitolul electronica dar va fi stabilit un numar maxim de pini pentru a limita optiunile de utilizare a calculatorului. Sistemul de control al tractiunii sau alte dispozitive ce intervin flagrant in sarcinile pilotilor vor fi interzise.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.