Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

KTM se retrage din clasa 250

16.10.2008
Foto ©: MotoGP.com

KTM a anuntat retragerea din clasa 250 cmc la sfarsitul acestui sezon si doreste aducerea pilotului Cameron Beaubier pentru a concura pe una din cele doua motociclete ale echipei de uzina in clasa debutantilor in MotoGP, 125 cmc.

Decizia a fost facuta de conducerea celor de la KTM care doresc o implicare mai serioasa in clasa 125 cmc si renuntarea la echipa de uzina prezenta pe grila de start in cursele de 250 cmc. Chiar daca au obtinut rezultate bune in acest sezon alaturi de pilotii Mika Kallio si Hiroshi Aoyama, austriecii au hotarat sa se retraga din aceasta clasa sfertului de litru, fiind pe cale de disparitie datorita ultimelor decizii legate de inlocuirea ei in 2011.

Am decis sa ne indreptam atentia asupra clasei 125 cmc in sezonul viitor. Aceasta clasa are un viitor sigur in cursele de MotoGP iar compania a hotarat sa nu cheltuie bani pe ceva care se va disparea in scurt timp.” Afirma seful celor de la KTM, Harald Bartol, care a pregatit doi piloti tineri si talentati pentru sezonul 2009.

Acesta mai declara: “ In acest moment pilotii alesi sunt Marc Marquez si Cameron Beaubier care vin din Red Bull MotoGP Rookies Cup. Obiectivul nostru a fost de a aduce pe cineva din acel campionat alaturi de noi.”

Pilotul Marc Marquez concureaza momentan pentru echipa Repsol KTM in Campionatul Mondial iar viitorul sau coechipier Beaubier isi va face cu aceasta ocazie debutul in MotoGP in clasa debutantilor. Acestia vor fi singurii piloti ce vor concura pe motociclete KTM in 2009 spre deosebire de anul acesta cand multiple echipe au beneficiat de sprijinul celor de la KTM.

“Vom avea doar doua echipe anul acesta si vom incerca sa le oferim un sprijin cat mai bun. Este posibil ca pe viitor numarul lor sa creasca dar momentan aceste doua motociclete vor beneficia de tot ajutorul nostru” declara Bartol.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.