Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Marco Simoncelli dorit in MotoGP

23.01.2009
Foto ©: MotoGP

Campionul mondial al clasei 250GP Marco Simoncelli va tine Yamaha si Ducati in suspans urmand sa se hotarasca spre sfarsitul anului asupra unei eventuale treceri la MotoGP.

Unul din motivele principale ale ezitarii pilotului italian in a accepta o intelegere cu Yamaha sau Ducati este ca, deocamdata, acesti doi producatori au propus variante in care el ar evolua pentru echipele lor satelit.

Desi Marco Simoncelli ar putea debuta in MotoGP abia peste cel putin 18 luni de zile, atat Yamaha cat si Ducati doresc sa semneze un precontract cu acesta mai ales dupa ce anul trecut a devenit unul dintre cei mai titrati piloti din campionat.

Carlo Pernat, managerul lui Simoncelli, a confirmat faptul ca Herve Poncharal, seful echipei Tech 3 Yamaha, si-a manifestat dorinta de a-l coopta inca din luna iunie a anului trecut in timp ce Ducati a purtat discutii asemanatoare cu pilotul italian.

"Interesul din partea Yamaha a inceput in iunie, prin Herve care a vorbit cu noi, si stiu ca a avut multe intalniri cu Yamaha iar asta este o optiune foarte interesanta pentru noi. Marco a vorbit deja cu Lin Jarvis (seful Yamaha Racing) dar de asemenea purtam aceleasi discutii cu Ducati." a declarat Pernat.

Pernat l-a sfatuit pe Simoncelli sa stea linistit pentru moment adaugand: "Nu stim cum vor fi motocicletele in 2009, daramite in 2010. Sincer Yamaha, Ducati si Honda ar putea fi la acelasi nivel, dar nu stim ce se va intampla cu Suzuki si Kawasaki, s-ar putea imbunatati si sa devina de asemenea o optiune cu o echipa de fabrica."

"Deocamdata ofertele sunt pentru echipe secundare, dar dupa parerea mea de asta trebuie sa asteptam deoarece nu vad de ce Marco trebuie sa aleaga acum o echipa secundara. Daca este inca odata puternic sezonul urmator atunci poate o echipa oficiala il va dori."

"Nu cred ca este corect sa ajunga in MotoGP intr-o echipa secundara, mai ales daca ajunge in 2010 ca dublu campion la 250."

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.