Cauta in stiri

RSS Feed

noi jucatori

Maxtra Racing - Chinezii intra in cursele 125GP

21.05.2008
Foto ©: Maxtra Racing

China are o productie de aproximativ 11 milioane de motociclete pe an. Capacitatile de productie si volumul de vanzari ii pozitioneaza pe chinezi ca unul din cei mai mari producatori ai lumii. Pentru a-si dovedi capabilitatile in fata lumii, Haojue, cel mai mare producator moto din China, va intra in clasa 125GP in 2009 cu echipa Maxtra, la 50 de ani dupa ce Honda a intrat pentru prima data in cursele Tourist Trophy (TT).

Motocicletele chinezesti sunt vazute in prezent foarte prost in vest, exact cum erau vazute si motocicletele Japoneze acum cateva decenii. Din 2009 chinezii au sansa sa schimbe perceptia demonstrandu-si puterile in cea mai mica clasa a Motomondialului de Viteza.

Dezvaluita la runda MotoGP din China, Maxtra 125 este o motocicleta noua in 2 timpi de 125cc, ce are componente de top proiectate special pentru aceasta si a fost dezvoltata pentru a intra in curse din sezonul 2009. Obiectivul echipei Maxtra Racing este de a se plasa bine in 2010 si a de a fi un competitor serios in 2011. Pentru o echipa noua cu o motocicleta noua obiectivele sunt foarte ambitioase.

Compania
Haojue este producatorul de motociclete cu cea mai mare crestere din ultimii 5 ani din China cu o productie evoluata de la 1 milion pe an in 2003 la 2.7 milioane in 2007. Compania deruleaza in prezent un parteneriat cu Suzuki Motor Corporation producand anumite modele din gama constructorului japonez pentru diverse piete din lume.

Fabricile companiei sunt ultra moderne, spatioase si curate, acestea primind inca din 1997 certificarea ISO9000 pentru calitate din partea institului german TUV. Motocicletele produse de Haojue au fost votate 3 ani la rand “Top China Brand”.

Experienta internationala
Echipa Maxtra este alcatuita din nume foarte cunoscute din lumea curselor. Patronul echipei John Surtees, este o legenda vie a curselor cu motor acesta avand o istorie unica ca singurul campion mondial in cursele moto dar si auto. Garry Taylor este unul din cei mai experimentati manageri de echipa din MotoGP. Inginerul olandez Jan Witteveen, ce a lucrat in trecut cu Sachs, Cagiva, Aprilia si altii, este binecunoscut pentru cunostintele sale in proiectarea si dezvoltarea motoarelor in 2 timpi. Constructorul de cadre si alte componente de curse Harris Performance Products este o companie recunoscuta cu experienta bogata in MotoGP dar si in orice alte competitii moto.

Echipa Maxtra va lucra cu piloti experimentati pentru a aduce prototipul intr-o forma gata de curse in timp util pentru startul sezonului 2009 al Campionatului Mondial.

Maxtra Racing

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.