Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Michelin ii permite lui Pedrosa sa treaca pe Bridgestone

01.09.2008
Foto ©: MotoGP

Michelin a anuntat ieri o noua intelegere cu Honda pentru restul sezonului 2009.

De 24 de ani, Michelin si Honda au lucrat impreuna la cel mai inalt nivel al curselor de motociclism. Impreuna, cele 2 companii, au castigat 14 titluri in clasa regina a MotoGP. Companiile inteleg pe deplin importanta conexiunii dintre pilot si echipamentul ce il are la dispozitie, in special anvelopele.

In ciuda unui start excelent in sezonul 2008 si a conducerii campionatului pana la Marele Premiu al Germaniei, in ultimele curse, Dani Pedrosa a dat de inteles atat companiei Michelin cat si Honda ca nu se simte in forma cu pneurile oferite de Michelin.

Honda si Michelin cred ca increderea pilotului trebuie sa fie la maxim pentru a putea exploata in intregime potentialul tactic al pneurilor. In aceste circumstante, Michelin si Honda au decis sa nu mai echipeze motocicleta lui Pedrosa cu pneuri Michelin pentru restul sezonului 2008.

Pedrosa a declarat: "Multumesc Michelin si Honda pentru acordul reciproc si pentru ca mi-au inteles nevoile. Sunt foarte constient de faptul ca am facut cateva comentarii excesiv de negative la adresa pneurilor Michelin, desi Michelin m-a ajutat sa am un start de sezon exceptional."

Atat Honda cat si Michelin spera ca MotoGP va continua si in 2009 cu un regulament ce permite mai multi producatori de anvelope. Michelin va echipa una din cele 2 motociclete Repsol Honda pentru restul sezonului 2008.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.