Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Michelin paraseste MotoGP din 2009

06.10.2008
Foto ©: Bridgestone

Michelin a esuat in tentativa de a deveni unicul furnizor pentru sezonul MotoGP 2009, oferindu-le contractul pe tava celor de la Bridgestone. Hotararea vine dupa un sezon dezastruos pentru pilotii utilizatori de pneuri Michelin, in frunte cu Dani Pedrosa care a luat o decizie fara precedent de a trece la Bridgestone in mijlocul sezonului competitional.

Decizia Dorna de a implementa regula unui singur furnizor de pneuri in MotoGP a venit in urma rezultatelor slabe ale pilotilor Michelin. In timp ce echipele si pilotii isi faceau griji in privinta competitivitatii, Dorna era ingrijorata ca decalajul dintre cei doi producatori de anvelope afecta spectaculozitatea curselor, indepartand fanii si cauzand pierderi financiare companiei.

Cum toate echipele in afara de Ducati au preferat sa foloseasca Bridgestone in sezonul 2009, Michelin nu a reusit sa atinga numarul minim de motociclete pe care trebuie sa le echipeze, si anume 40% din total, conducand astfel la decizia unui singur furnizor. Dorna a emis apoi o cerere de oferta pentru producatorii de anvelope interesati sa ocupe aceasta pozitie. Termenul final de depunere a fost ieri iar Bridgestone s-a dovedit a fi singura companie care a raspuns solicitarii.

In ciuda deciziei de a nu aplica pentru contract, oficialii Michelin au declarat: "Organizatorii Campionatului Mondial MotoGP au decis sa foloseasca un singur furnizor de pneuri pentru sezoanele urmatoare, lucru care efectiv elimina mediul competitiv care a condus la atat de mult progres. Resursele R&D alocate pentru MotoGP vor fi reorganizate pentru a sustine inovatia, care este nucleul strategiei Michelin orientate spre client."

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.