Cauta in stiri

RSS Feed

analize

Misterul lui Ducati Desmosedici elucidat?

24.09.2009
Foto ©: Ducati Corse

Dupa cum se stie, Marco Melandri era cat pe ce sa isi termine cariera de motociclist profesionist incercand sa imblanzeasca prototipul Ducati Desmosedici, iar Nicky Hayden a avut la randul sau ceva batai de cap la inceputul sezonului, incercand sa fie competitiv, inainte sa obtina primul sau podium cu Ducati la Indianapolis.

Centrul de greutate amplasat cat mai jos este considerat un lucru esential pentru o motocicleta de competitie insa Ducati ne arata ca ridicandu-l (prin intermediul inaltarii seii si a semighidoanelor) la motocicleta lui Nicky Hayden, a reusit sa creasca manevrabilitatea, Desmosedici devenind mai usor de pilotat.

Inaltarea centrului de greutate permite motocicletei sa se lase mai mult pe franare si sa se ridice mai mult pe accelerare. In mod normal acesta este considerat un comportament negativ pentru o motocicleta de curse, dar aparent necesar pentru a incalzi cauciucurile mai repede in mainile unor piloti foarte agresivi precum Hayden si Melandri.

In ultimele curse Hayden si-a imbunatatit vizibil performantele, dar totusi este devreme sa putem spune ca setarea se confirma ca fiind eficienta. Ramane de vazut cum va evolua situatia in cele patru curse ramase pana la finalul acestui sezon.

Via | Motorcycle Daily

Bookmark and Share
trist by nmnsc on 25.09.2009
"The higher center of gravity allows the bike to dive more on the brakes and squat more under acceleration" - inseamna ca motocicleta se lasa mai mult de fata la frane si se ridica mai mult de spate la accelerari. Nici vorba de o mai mare forta de franare sau o mai buna ghemuirea pilotului pe accelerari.
S-a corectat by Motoflash on 25.09.2009
Multumim pentru verificare si pentru semnalarea greselii.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.