Cauta in stiri

RSS Feed

prototipuri noi

Moriwaki lanseaza la Suzuka primul prototip pentru clasa 600GP

30.07.2008
Foto ©: Motorbox

Nici bine nu s-a uscat cerneala pe noua hotarare de inlocuire a clasei 250GP cu una de 600cc ca Moriwaki a si prezentat un prototip a ceea ce considera ei ca trebuie sa fie un competitor in clasa 600GP.

Spre deosebire de KTM sau Aprilia, care inca insista ca nu vor participa in noua clasa, Moriwaki ia in calcul participarea la noua competitie cu o echipa iar faptul ca au adus prototipul la cursa de 8 ore de la Suzuka este o confirmare a intentiilor. Conceptul functional a fost adus si pentru a atrage interesul asupra unor oportunitati de sponsorizare, deosebit de importante pentru a intra in curse.

Moriwaki Engineering este o companie japoneza specializata pe tuning moto, localizata langa circuitul de la Suzuka. Moriwaki a avut o incercare in MotoGP cand a concurat in 2003 cu echipa Moriwaki Racing Team si motocicleta prototip MD211VF (foto 4), ce folosea un motor bazat pe cel de pe Honda RC211V. Infiintata in 1972 de Mamoru Moriwaki (fost pilot pentru echipa Yoshimura), compania si-a facut un nume proiectand si producand arbori cu came pentru motocicletele Kawasaki Z1. In prezent compania este cunoscuta si respectata pentru specializarea in cadre, tuning pentru motoare, sisteme de evacuare si multe alte componente racing.

Prototipul Moriwaki 600GP foloseste un motor de pe CBR 600 RR, montat pe un cadru tubular de otel ce permite fixarea unei bascule mult mai lungi, in stil MotoGP. Prezente sunt suspensii GP de la Ohlins si evacuare in stil GP. Motocicleta mai are etriere Nissin, carenaj de tip 250GP si bord stock CBR. Nu se stiu inca regulile finale in detaliu astfel incat nu se stie daca se vor folosi motoare de productie sau prototipuri. Este de asteptat ca noul regulament sa fie aprobat pana la sfarsitul anului. Va vom tine la curent cu acest subiect.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.