Cauta in stiri

RSS Feed

etape noi

MotoGP in Singapore din 2011

31.10.2008
Foto ©: MotoGP

Singapore va gazdui o etapa MotoGP in 2011 pe un circuit ce urmeaza a fi construit, dupa ce seful Dorna Sports Carmelo Ezpeleta a confirmat discutiile avute cu un promotor al evenimentului.

Datorita impactului important avut luna trecuta de prima cursa nocturna de Formula 1 din aceasta tara, Singapore a devenit un obiectiv vizat si de MotoGP pentru a se extinde in Asia, mai ales acum avand in vedere omiterea Chinei din calendarul competitional.

"Da, pot confirma ca am semnat un acord cu un promotor pentru a organiza o etapa a campionatului mondial in Singapore." a declarat Ezpeleta.

"Dar depinde de cand va fi terminat circuitul ce urmeaza a fi construit. Am inteles ca va fi gata in trei ani, deci putem avea o cursa acolo nu mai devreme de 2011, daca nu in 2012."

In ciuda climatului economic care ameninta intarzierea lucrarilor, circuitul din Changi continua conform planurilor. Carmelo Ezpeleta a subliniat faptul ca acordul este conditionat de construirea efectiva a circuitului.

"Noi preferam o pista cu o lungime cuprinsa intre 4km si 4,5 km, dar siguranta este principala prioritate. Ar fi de asemenea bine daca circuitul ar putea gazdui cel putin 70.000 de persoane, dar las acest lucru sa fie decis de promoterul din Singapore."

Via I Crash.net

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.