Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

MotoGP transmis in format HD in 2010

31.03.2010
Foto ©: motogp.com

Fanii MotoGP vor avea un motiv in plus de bucurie, de anul acesta transmisia in High Definition va fi prezenta si in motomondialul de viteza.

Desi anul trecut majoritatea transmisiilor de pe circuit erau efectuate cu echipament capabil HD, de anul acesta, tot ce va tine de transmisiile MotoGP va fi in format HD. Formatul HD a devenit un standard pentru transmisiile sporturilor de notorietate iar MotoGP nu va face exceptie.

Pentru acoperirea kilometrilor de pista, a celor 17 motociclete, a boxelor si a imaginilor din elicopter, eforturile depuse au fost serioase, fiind necesara trecerea catorva ani pentru cercetarea tuturor aspectelor ce tineau de ridicarea stachetei din punct de vedere al calitatii reprezentate de formatul HD. Camerele de la bordul motocicletei au reprezentat cea mai mare provocare, insa Dorna impreuna cu Gigawave lucreaza in prezent la dezvoltarea acestor camere extrem de sofisticate.

Printre televiziunile ce vor transmite intreg sezonul MotoGP in format HD se numara RTL Club (Belgium), Eurosport (France), Sport TV (Portugal), Digisport (Hungary) si Viasat (Scandinavia) in Europa, urmand ca dealungul sezonului a se mai adauga si alti parteneri. Momentan nu avem confirmarea daca si Digisport va transmite in format HD in Romania.

"Este datoria noastra sa mentinem MotoGP in pas cu tehnologia si astfel sa subscriem la formatul HD ca forma standard de transmisie de acum incolo. Este unul dintre sporturile cu audienta de prim rang in intreaga lume si nu ne putem priva fanii de confortul maxim posibil si calitatea impecabila," a spus Manel Arroyo, director general Dorna.

In ceea ce priveste perspectivele, MotoGP urmareste ca in viitor sa poata fi receptional chiar in format 3D. Tehnologia 3D fiind in prezent extrem de populara in cinematografe, se preconizeaza ca aceasta va revolutiona lumea transmisiilor sportive.

Un sistem demonstrativ 3D HD a fost implementat cu suces de catre Dorna Sports si Red Bull US Grand Prix desfasurat pe Laguna Seca in colaborare cu specialistii in 3D din cadrul Vince Pace.

Via | motogp

Bookmark and Share
HD by razvan on 01.04.2010
E o traducere aproximativa a articolului de pe pagina MOTO GP oficiala. In timpul asta noi suntem intoxicati de TVR cu transmisiuni comentate de boul ala de alexanderscu. articolul e vechi de 1 saptamana. orisicat.mai bine mai tarziu decat niciodata
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.