Cauta in stiri

RSS Feed

rezultate 125cc

Muresan, clasat pe 24 in Catalunia

08.06.2008
Foto ©: MotoGP

Pilotul roman Robert Muresan a incheiat pe locul 24 cursa clasei 125 cc a Marelui Premiu al Cataluniei de la Barcelona, victoria revenindu-i francezului Mike Di Meglio (foto), care a preluat sefia clasamentului general.

Aflat pe a 33-a pozitie a grilei de start, Muresan a realizat una dintre cele mai bune curse ale stagiunii, reusind sa se claseze in final in acelasi tur cu primii clasati, la un minut, 17 secunde si 370 de miimi.

Victoria in a saptea etapa a sezonului i-a revenit lui Mike Di Meglio, reprezentantul Hexagonului de la echipa AJO Motorsport Derbi devansandu-l pe ibericul Pol Espargaro (Belson Derbi)., detinatorul pole-positionului, in timp ce maghiarul Gabor Talmacsi (Bancaja Aspar Aprilia), campionul mondial en-titre, a incheiat podiumul.

Nascut la Toulouse in urma cu 20 de ani, Mike Di Meglio a obtinut in Catalunia victoria cu numarul trei dintr-o cariera care ce numara 77 de starturi la clasa 125 cc a Motomondialului de Viteza. Primul succes a fost obtinut la Istanbul in 2005, pentru ca la Le Mans in acest sezon francezul sa obtina mult dorita victorie pe teren propriu.

In afara primelor trei pozitii s-a clasat germanul Stefan Bradl, coechipierul lui Muresan la Grizzly Gas Kiefer Aprilia profitand in ultimele doua tururi de cazaturile lui Juan Olive (Belson Derbi) si Nicolas Terol (Jack & Jones WRB Aprilia).

Dupa runda catalana noul lider al ierarhiei generale este Mike Di Meglio, cu un total de 112 puncte, pe locurile urmatoare clasandu-se Simone Corsi, cu 98 puncte, si Stefan Bradl, cu 77 puncte. Aprilia continua sa conduca la constructori, cu 161 puncte, constructorul Derbi urmand cu 134 puncte, in vreme ce KTM (36 puncte) si Loncin (1 punct) inchid ierarhia.

Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial este programata pe circuitul britanic de la Donington Park in data de 22 iunie.

Sursa: Onlinesport.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.