Cauta in stiri

RSS Feed

clasa 125cc

Muresan, locul 26 in Spania

Paul Lozba | 30.03.2008
Foto ©: MotoGP

Pilotul roman Robert Muresan s-a clasat pe locul 26 in Marele Premiu al Spaniei de la Jerez, terminand intrecerea iberica pe ultimul loc, la trei tururi in spatele castigatorului.
Plecat de pe locul 29 in cursa, Muresan a retrogradat in primul tur nu mai putin de cinci pozitii, dupa care a recuperat locurile pierdute, reusind un cel mai rapid tur in 1:51.1. Dupa ce revenise pe 29 in turul opt din cele 23 programate, reprezentantul echipei Grizzly Gas Kiefer a intampinat probleme mecanice, fiind depasit cu un tur de primii clasati.

In cele din urma singurul roman prezent in Motomondialul de Viteza a incheiat cursa pe locul 26, la trei tururi in spatele italianului Simone Corsi, castigatorul intrecerii de la Jerez. Podiumul clasei 125 cc a fost monopolizat de pilotii constructorului italian Aprilia, Simone Corsi, Nicolas Terol si Bradley Smith avand privilegiul de a fi premiati de insusi regele Juan Carlos al Spaniei.

Plecat din pole position pentru a doua oara in acest sezon, britanicul Bradley Smith s-a mentinut la conducere doar doua tururi, fiind depasit de cei doi piloti ai echipei Jack & Jones WRB, Terol si Corsi. Cei doi au impus ritmul pana la final, italianul Corsi reusind sa se desprinda in turul cu numarul zece pentru a-si trece in palmares la final a doua victorie in al 80-lea start la clasa mezina. Nicolas Terol a incheiat pentru prima data pe podium, in timp ce Smith s-a multumit cu locul al treilea, dupa un duel foarte strans cu germanul Stefan Bradl, coechipierul lui Robert Muresan.

Profitand de abandonurile lui Sergio Gadea si Gabor Talmacsi, italianul Simone Corsi s-a instalat pe prima pozitie in ierarhia generala cu un total de 34 de puncte, fiind urmat de Stefan Bradl cu 29 de puncte. Aprilia a acumulat 50 de puncte la constructori, Derbi urmand cu 28 de puncte si KTM cu 11.

Sursa: Onlinesport.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.