Cauta in stiri

RSS Feed

inedit

Nou record de cazaturi stabilit la 125GP

19.05.2009
Foto ©: MotoGP

Cursa motocicletelor de 125 cmc, desfasurata duminica trecuta pe circuitul francez Le Mans, s-a dovedit a fi un real spectacol pentru public mai ales din cauza celor 32 de iesiri in decor.

Pista uda a fost principalul factor care a determinat stabilirea unui nou record in materie de cazaturi inregistrate intr-o singura cursa sau etapa. Noua "performanta" o depaseste pe cea de acum sapte ani din Portugalia, atunci cand spectatorii au putut asista in timpul cursei monocilindricelor de 125 cmc la nu mai putin de 28 de iesiri in decor.

Faptul ca numai tanarul pilot american Cameron Beaubier s-a ales cu o fractura la incheietura mainii stangi este o dovada a actualelor standarde de siguranta din Campionatul Mondial de Motociclism Viteza.

Mai multi competitori au reusit sa-si ridice motocicletele si sa revina in cursa pentru a incheia in puncte, printre care pilotul elvetian Dominique Aegerter si italianul Andrea Iannone, clasati in final pe sase respectiv sapte.

Mai impresionant a fost cazul lui Randy Krummenacher, care a lovit asfaltul de trei ori in aceeasi cursa si tot a izbutit sa treaca linia de sosire al cinsprezecelea, castigand cu aceasta ocazie si un punct.

Etapa de la Le Mans s-a dovedit a fi totusi un cosmar pentru cei 18 piloti ai clasei 125GP care au abandonat, printre ei aflandu-se si nume mari precum Simone Corsi, Danny Webb, Scott Redding, Marc Márquez, Joan Olivé si Stefan Bradl.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.