Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

O noua masura controversata in MotoGP

30.03.2009
Foto ©: MotoGP

Incepand cu sezonul competitional 2010, debutantii din Campionatul Mondial MotoGP nu vor mai avea voie sa concureze direct pentru echipe de fabrica, ca urmare a noilor schimbari de regulament proaspat anuntate.

In cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc sambata trecuta, Vito Ippolito (presedintele FIM) si Carmelo Ezpeleta (CEO Dorna Sports) au anuntat printre altele si faptul ca cei care doresc sa se alature clasei regina vor trebui sa o faca in cadrul unei echipe satelit.

"Pentru anul viitor vom schimba de asemenea unele reguli pentru intrarea in clasa MotoGP; pilotilor noi nu li se va permite sa participe intr-o echipa de fabrica. Noilor piloti din clasa 250cc sau Moto2 sau orice alt campionat, care sosesc in MotoGP, li se va permite sa participe numai in echipe private sau satelit." a declarat Ippolito.

Aceasta regula a fost gandita pentru a ajuta echipele satelit si se doreste a fi un factor motivant orientat catre marii producatori, pentru ca acestia sa sustina macar o grupare independenta.

Vestea nu a picat cu siguranta bine unor piloti precum Ben Spies (foto) (WSBK), Marco Simoncelli (250GP) sau Alvaro Bautista (250GP), care au avut deja unele discutii preliminare pentru a-si gasi un loc in Campionatul Mondial MotoGP.

Printre pilotii care au debutat pana acum in MotoGP alaturi de echipe de fabrica regasim pe Jorge Lorenzo (Yamaha), Randy de Puniet (Kawasaki), Dani Pedrosa (Honda), Nicky Hayden (Honda) si Marco Melandri (Yamaha).

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.