Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Okada va pilota la Mugello motorul Honda cu valve actionate pneumatic

26.05.2008
Foto ©: MotoGP

Tadayuki Okada va pilota pentru prima oara, in cadrul Marelui Premiu al Italiei de la Mugello, noua versiune de Honda RC212V avand un motor cu valve actionate pneumatic. Dupa sapte ani, 121 de curse si doua schimbari de capacitate cilindrica maxima admisa, Tadayuki Okada va fi primul pilot Honda ce va concura ca wildcard in era 800cc pe un model Repsol.

Reintegrarea lui Okada in echipa Repsol Honda are ca principal obiectiv debutul in MotoGP a noii motorizari de pe RC212V cu valve actionate pneumatic, model ce a fost testat intensiv in Japonia de pilotul in varsta de 41 de ani. Veteranul se va intoarce in lumea curselor la Mugello pentru prima data din 2000, facandu-si debutul la clasa 800cc.

 “Ultimul meu grand prix a fost la Phillip Island in 2000, deci sunt mai mult de sapte ani de cand am concurat ultima data in MotoGP!” a declara Okada, care concura atunci in ultimul an al categoriei 500cc.

“Astept cu nerabdare cursa de la Mugello; linia dreapta lunga va fi potrivita motocicletei si motorului cu valve actionate pneumatic, ce este in sfarsit gata de cursa.”

Motorul a fost subiectul multor speculatii si schimbari de directie, cum dezvoltarea lui a fost incetinita de accidentarea pilotului Repsol Honda, Dani Pedrosa in timpul timpul unei sesiuni de teste din ianuarie. Desi rezultatul cursei din Italia nu va fi principala preocupare a lui Okada, veteranul are in palmares o istorie respectabila la Mugello.

Cursa din acest weekend va fi o aparitie izolata in Grand Prix pentru Okada, desi motorul cu valve actionate pneumatic este asteptat sa devina proeminent in circuit, depinzand de performantele sale la Mugello.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.