Cauta in stiri

RSS Feed

recorduri

Pedrosa doboara recordul lui Max Biaggi

21.04.2009
Foto ©: MotoGP

Reducerea vitezei maxime atinse de motocicletele din MotoGP a reprezentat principalul motiv pentru care Dorna Sports a impus in 2007 micsorarea capacitatii cilindrice de la 990 cmc la 800 cmc, strategie care si-a facut efectul numai doi ani de zile.

Max Biaggi a stabilit in 2004 recordul de viteza pe Circuitul International Losail din Qatar, la bordul motocicletei sale Camel Honda de 990 cmc, dupa ce a fost inregistrat cu 334,4 km/h.

Aceasta performanta a ramas neegalata pana la sfarsitul erei motoarelor de 990 cmc si in primul sezon al campionatului cu motociclete de 800 cmc.

Marco Melandri a reusit anul trecut in Qatar sa atinga cu motocicleta sa Ducati exact 334,4 km/h, insa abia acum o saptamana Dani Pedrosa si noul RC212V a doborat recordul de viteza stabilit de Biaggi. Pilotul echipei Repsol Honda a facut acest lucru atat in sesiunea de calificare cat si in timpul cursei, ridicand stafeta circuitului din Qatar pana la 338,6 km/h.

Motocicletele care evolueaza anul acesta in Campionatul Mondial MotoGP sunt oficial mai rapide decat cele de 990 cmc, fapt demonstrat si de alti piloti in timpul primei etape a sezonului desfasurata pe Circuitul International Losail. Debutantul Mika Kallio (Pramac Ducati) a fost inregistrat cu viteza maxima de 338,0 km/h, urmat de Casey Stoner (Ducati Marlboro) cu 337,2 km/h, si in final Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) cu 337,0 km/h.

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.