Cauta in stiri

RSS Feed

calificari

Pedrosa in pole la Le Mans

18.05.2008
Foto ©: MotoGP

Spaniolul Dani Pedrosa va porni din prima pozitie a grilei de start in Marele Premiu de Motociclism al Frantei, clasa MotoGP, dupa ce a reusit cel mai bun timp in unica sesiune de calificari programata sambata dupa-amiaza.

Lider in clasamentul general dupa primele patru curse ale sezonului, Pedrosa (Honda) a parcurs turul de circuit de la Le Mans cu timpul de 1:32.647, reusind sa-l devaseze pe Colin Edwards (Yamaha) cu 127 de miimi. Prima linie a grilei de start a fost inchisa de campionul mondial Casey Stoner (Ducati), pilotul australian pierzand 347 de miimi in raport cu Pedrosa.

Linia secunda a grilei de start va fi deschisa de italianul Valentino Rossi, invingatorul din urma cu doua saptamani de la Shanghai fiind inregistrat cu o intarziere de 510 miimi de secunda fata de timpul etalon al calificarilor. In imediata apropiere a ‘Doctorului’ a incheiat coechipierul sau de la Fiat Yamaha, Jorge Lorenzo, campionul en-titre al clasei 250 cc luandu-i fata americanului Nicky Hayden (Honda).

Dublul campion mondial de Superbike, James Toseland (Yamaha), va pleca in cursa de duminica din pozitia a saptea, fiind urmat pe linia de start de Chris Vermeulen (Suzuki) si John Hopkins (Kawasaki).

In varsta de 22 ani, Dani Pedrosa a obtinut in templul european al sporturilor cu motor al zecelea pole position la clasa regina si al 28-lea din intreaga cariera.

Sursa: Onlinesport.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.