Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Reguli bizare pentru noua clasa 600cc

02.10.2008
Foto ©: MotoGP

Reglementarile tehnice pentru clasa propusa de 600cc in patru timpi, ce o va inlocui din 2011 pe cea de 250cc in doi timpi, vor impune limitari stricte de costuri si modificari, si includ o regula care permite oricarei echipe sa cumpere motorul altei echipe rivale pentru 20.000 de euro.

MSMA (Motorcycle Sport Manufacturers Association) a propus de asemenea o limita de turatie de 16.000rpm, care este mai mica decat a multor modele de strada.

In plus, nu se stie deocamdata de unde vor proveni motoarele. Honda a anuntat deja ca nu se va implica in asemenea conditii, majoritatea producatorilor fiind reticenti in a se aventura intr-o clasa unde costurile se aproprie de cele din MotoGP.

Noile reguli, putin modificate fata de cele initiale propuse de Dorna, au fost adoptate in unanimitate de catre MSMA iar ultimele detalii vor fi discutate la inceputul lunii decembrie in cadrul intalnirii oficiale a Comisiei Grand Prix.

Harald Bartol, reprezentant de marca KTM, de asemenea membru in MSMA, a declarat ca reglementarile "arata de parca ar fi fost facute de Karl Marx - asemenea comunismului."

Referindu-se la motorizari acesta a continuat: "Din cate am vazut, ele vor fi mai proaste decat un motor standard de 600. Motoarele motocicletelor de strada vor trebui sa fie detunate. Urmatorul lucru este ca cele de 125 sa fie mai rapide."

"Inca sunt de parere ca 125 si apoi 250 este cel mai bun antrenament pentru un pilot MotoGP. Fara acestea nu am avea pe Rossi, Pedrosa, Lorenzo ..."

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.