Cauta in stiri

RSS Feed

interviu

Robert Muresan trece la clasa 250

09.12.2008
Foto ©: MotoGP.com

Singurul pilot roman din Campionatul Mondial de Motociclism Viteza va renunta la colaborarea cu Grizzly Gas Kiefer Racing. La doar 17 ani, Robert Muresan este primul roman din istorie care participa in CM de motociclism viteza. Mai jos puteti citi un interviu realizat de cei de la Adevarul.

Cum ai caracteriza acest sezon?
Robert Muresan: Foarte dezamagitor, nu a fost deloc asa cum ma asteptam. Cei de la Grizzly Gas Kiefer Racing nu au respectat tot ce mi-au promis in contract si nu mi-au oferit piese noi la motocicleta. Am fost trei piloti, dar doar primul a beneficiat de motorul RSA de ultima generatie. Eu si Robin Lasser am fost tratati ca umplutura.

Colegul tau de la echipa Stefan Bradl a reusit un sezon foarte bun si a incheiat pe locul 4. Care a fost relatia cu el?
Buna. El a inteles ca eu si Robin Lasser nu puteam tine pasul cu el din cauza motorului. Pe viraje eram foarte apropiati ca timp, dar in linie dreapta  motocicleta lui mergea cu 20 km/h mai rapid.

Ce vei face in sezonul urmator?
Sunt in negocieri avansate cu doua echipe de la clasa 250 cc, Yamaha Pertamina Indonesia si o formatie din Spania. In maximum doua saptamani sper sa semnez un contract cu una din ele. Va fi un mare pas inainte pentru mine.

Care sunt motivele pentru care preferi sa concurezi in sezonul urmator la o clasa superioara?
M-am antrenat si pe motor de 600 cc si constitutia fizica imi permite sa fac fata. Fata de anii trecuti am crescut mult in inaltime, eram unul dintre cei mai mari piloti de la clasa 125 cc si deja nu ma mai simteam confortabil in sa.

Ce  vei face pana la debutul sezonului urmator?
Deocamdata mi-am luat o luna de vacanta si abia apoi incep o pregatire fizica usoara. Abia din ianuarie o sa fac si ceva teste pentru ca prima cursa din 2009 are loc in aprilie, la Qatar.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.