Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Rossi critica dur elitismul din MotoGP

11.03.2009
Foto ©: Fiat Yamaha Team

Valentino Rossi a acordat recent un interviu publicatiei Motosprint in care isi exprima dezamagirea referitor la numarul mic de piloti de pe grila de start MotoGP, precum si ingrijorarea ca diferenta dintre echipele de fabrica si cele private a devenit mult prea mare.

Nici un pilot al unei echipe satelit sau private nu a mai castigat o etapa MotoGP de la victoria lui Toni Elias pentru Gresini Honda la Estoril in 2006!

"Motocicletele noastre sunt atat de sofisticate incat numai putini producatori le pot realiza. Pilotii sunt de asemenea putini, si nu mai exista echipe private."

"Pana in 2006 un pilot privat precum Melandri putea lupta pentru titlu, insa din 2007, cu motocicletele de 800cc, diferenta dintre echipele de fabrica si cele private a devenit imensa. MotoGP a devenit mult prea elitist si asta nu e bine."

Pilotul italian doreste ca marii producatorii sa puna motocicletele lor cu o generatie mai veche la dispozitia unor grupari private, pentru a mari numarul total al echipelor din campionat si a le oferi in acelasi timp sanse mai bune de afirmare.

"De ce motocicletele mele sunt zdrobite sub presa la sfarsitul anului, in loc sa fie vandute unei echipe private care apoi ar putea aduce doi piloti in plus?"

"Am ajuns la un nivel atat de inalt incat Yamaha nu vrea ca altii sa vada cum isi face motocicletele, asa ca prefera sa le zdrobeasca. Dar in felul acesta este dificil sa ai o grila de start buna, care in opinia mea ar trebui sa aiba macar 24 de piloti."

Valentino Rossi considera ca aceasta problema trebuie inclusa in programul de reducere a costurilor din MotoGP.

"Trebuie sa cheltuim mai putin, si sa facem motocicletele sa mearga mai incet. Situatia cu economia este foarte urata, motocicletele nu se mai vand, si nu ne putem preface ca nu se intampla nimic."

Via I Autosport

Bookmark and Share
Matur by Adrian Rus on 07.05.2009
Rossi dovedeste maturitat eprin declaratiile astea, am ramas placut surprins si va spun sincer, am citit de doua ori afirmatiile cu motoarele zdrobite si cele referitoare la vitezele prea mari. Stateam deuna zi si ma gandeam exact la fenomenul acesta.. more and more power.. more and more speed.. unde se va ajunge.. si de ce? Nu viteza de top aduce spectacolul.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.