Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Rossi dedica titlul MotoGP lui Norick Abe

09.10.2008
Foto ©: MotoGP

Valentino Rossi a dedicat al saselea titlu de campion la clasa MotoGP fostului pilot de la Yamaha, Norifumi "Norick" Abe. Rossi a fost un mare fan al japonezului la inceputul carierei sale in 1996, acesta fiind chiar poreclit “Rossifumi”, ca semn de admiratie pentru pilotul nipon.

Admiratia lui Rossi pentru Abe a inceput cand italianul l-a vazut concurand ca wild card pentru Honda, impresionand in lupta cu Mick Doohan si Kevin Schwantz , in 1994 la Marele Premiu al Japoniei de la Suzuka. Acea performanta a tulburat si impresionat copilul Rossi de 14 ani: "Norick a fost un erou pentru mine. Am crescut urmarind cursele lui."

Casca lui Rossi de la Marele Premiu al Japoniei de la Motegi a avut un design special in memoria lui Abe, unde victoria i-a adus al optulea titlu din cariera si al saselea titlu la clasa regina.

Norifumi Abe, castigatorul a 3 GP-uri la clasa 500, a murit anul trecut intr-un accident de motocicleta la varsta de doar 32 de ani.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.