Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Rossi implineste astazi 30 de ani

16.02.2009
Foto ©: Fiat Yamaha Team

Probabil cel mai talentat pilot al tuturor timpurilor, actualul campion mondial MotoGP Valentino Rossi isi sarbatoreste astazi cei 30 de ani de existenta.

"Doctorul" Rossi, asa cum este cunoscut de milioanele de fani din intreaga lume, a fost campion mondial in toate cele trei categorii de Grand Prix, obtinand titluri la 125cc, 250cc si 500cc/MotoGP chiar din al doilea sezon petrecut in fiecare clasa. Este al doilea pilot din istorie care a castigat toate cele trei titluri, dupa englezul Phil Read.

Valentino Rossi este singurul om care a castigat Campionatul Mondial MotoGP cu toate tipurile de motorizari prin care a trecut competitia, in ordine 500cc, 990cc si 800cc. In plus, pilotul Fiat Yamaha a doborat anul trecut la Indianapolis recordul de 68 de victorii obtinute in prima clasa, detinut pana atunci chiar de idolul sau Giacomo Agostini, ridicand stacheta la 71 de etape castigate, dupa Motegi si Sepang spre sfarsitul sezonului competitional 2008.

Jorge Lorenzo (coechipier Fiat Yamaha)

"Vreau sa zic La Multi Ani coechipierului meu Valentino. Este extraordinar pentru mine sa concurez cu o legenda ca el, dar poate acum ca are 30 va mai incetini un pic!"

Carmelo Ezpelet (CEO al Dorna Sports)

"Momentul meu preferat este amintirea acelei calitati umane unice pe care a aratat-o dupa lupta sa cu Nicky Hayden pentru Campionatul MotoGP 2006. Este foarte usor sa te comporti ca un campion atunci cand castigi, dar atitudinea lui Rossi dupa ce a pierdut a fost admirabila si impresionanta."

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.