Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Rossi ramane la Yamaha pana in 2010

20.07.2008
Foto ©: Yamaha Motor Racing

Pilotul italian Valentino Rossi si-a prelungit contractul cu Yamaha, urmand a concura pentru constructorul japonez pana in 2010. De sapte ori campion mondial, Rossi este liderul clasei MotoGP in 2008, cu un avans de 16 puncte in fata spaniolului Dani Pedrosa.

"Dupa multi ani de curse in care am obtinut multe victorii, aveam nevoie de o motivatie suplimentara pentru a semna prelungirea contractului cu inca doi ani", a declarat Rossi.

Septuplul campion mondial a adaugat: "Cel mai bun loc pentru gasirea motivatiei este Yamaha, mai ales de cand am pus la punct o relatie extraordinara cu oficialii echipei. In echipa noastra este o atmosfera speciala si cu acest nou contract voi putea continua munca alaturi de oamenii mei la dezvoltarea proiectului M1".

Alaturi de Yamaha din 2004, 'Doctorul' a dezvaluit ca a avut in ultima perioada si alte oportunitati de a-si continua cariera, dar ca a ales in continuare sa ramana la Yamaha datorita implicarii echipei nipone in pregatirea unei motociclete competitive.

"Am avut si alte oportunitati, dar eforturile celor de la Yamaha de a-mi pune la dispozitie o motocicleta de top m-au determinat sa raman inca doi ani. Cu acest nou contract inseamna ca-mi voi fi petrecut cei mai multi ani din cariera la Yamaha, iar acest lucru spune mai mult decat o mie de alte cuvinte", a completat Rossi.

De sapte ori campion mondial, Rossi a obtinut doua dintre aceste titluri alaturi de Yamaha, in 2004 si 2005, pentru a fi invins in 2006 de americanul Nicky Hayden si in 2007 de australianul Casey Stoner.

Dupa zece etape consumate din sezonul 2008, Valentino Rossi conduce in ierarhia generala a pilotilor cu un total de 187 de puncte, fiind urmat la 16 puncte de spaniolul Dani Pedrosa si la 20 de Casey Stoner.

Sursa: Onlinesport.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.