Cauta in stiri

RSS Feed

inedit

Rossi si Lorenzo vor concura la Donington Park echipati cu Dainese D-Air

25.07.2009
Foto ©: MotoGP.com

Valentino Rossi si Jorge Lorenzo vor concura in acest weekend la Donington Park echipati cu noul combinezon Dainese D-Air, devenind astfel primii piloti ai unei echipe de MotoGP care sa foloseasca noua tehnologie intr-o cursa oficiala.

"Dupa cazaturile mele de la Laguna Seca, nu am mai avut nici un dubiu ca trebuia sa incep a purta noul costum, care in mod sigur ofera mai multa protectie decat combinezonul standard," a declarat Lorenzo.

"Dainese a facut pasi importanti in perfectionarea sistemului, iar noi pilotii putem aduce o contributie in plus la crearea prototipului: nu ne putem opri acum! Ca orice inovatie, este nevoie de un pic de timp pentru a te obisnui sa porti noul costum, dar ma simt mai in sigurata cu noul sistem si asta e cel mai important lucru."

Marco Simoncelli se va alatura in acest weekend pilotilor Fiat Yamaha, italianul devenind in noiembrie 2007 primul pilot care a reusit sa activeze costumul Dainese D-Air intr-o competitie oficiala, gratie unei cazaturi suferite in timpul etapei de la Valencia. Fata de acele vremuri, compania italiana a adus un numar de imbunatatiri senzorilor ce declanseaza sistemul iar airbagul, care acum este amplasat in interiorul costumului, se dezumfla automat dupa 10 secunde, pilotii putand astfel continua cursa daca avariile motocicletei sunt minore.

Spre deosebire de sistemul cu airbag oferit de Spidi, Dainese D-Air utilizeaza senzori de miscare giroscopici pentru a determina momentul exact al cazaturii. Combinezonul dispune si de o interfata cu LED amplasata pe mana dreapta a pilotului pentru a simplifica comenzile. Dainese va continua sa dezvolte noua tehnologie in MotoGP dupa care intentioneaza sa ofere acest produs si publicului larg.

Dainese I via Hell For Leather

Bookmark and Share
Dainese D-Air ... chiar functioneaza? by calin on 28.07.2009
Mi-a sunat foarte bine articolul asta si, avand in vedere conditiile in care s-a dus cursa, m-am uitat cu mare interes la cazaturile celor 2 (cu tot regretul de rigoare pentru cazaturi). Sa fiu al naibi daca am vazut ceva umflandu-se la vreunul din ei ... Mai ales Lorenzo ar fi avut nevoie de "air bag" din moment ce a vazut in cap de au sarit scantei din casca. Or fi amanat decizia de a purta combinezonul minune?
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.