Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Rossi tinteste recordul lui Nieto... si apoi al lui Agostini

16.05.2008
Foto ©: MotoGP

Cu 89 de victorii in palmaresul din competitiile Camionatului Mondial, Valentini Rossi e la doar o victorie in urma legendarului Angel Nieto.

Valentino Rossi soseste la Le Mans, scena filmului cu acelasi nume in care a jucat Steve McQueen, sperand sa-si copie unul din idolii sai cu a nouazecea victorie de Grand Prix.

Pilotul Fiat Yamaha e la doar o victorie de egalarea totalului intregii cariere a lui Angel Nieto, al doilea in topul victoriilor all-time din Campionatul Mondial. Rossi are o relatie foarte buna cu legenda Moto GP, dar e decis sa-i egaleze recordul in acest weekend la Grand Prix Alice de France.

“Nouazeci de victorii e un numar mare”, puncteaza italianul la conferinta de presa. “In 2005 l-am prins pe Mike Hailwood, o legenda, si acum sunt foarte aproape de Angel care e deasemenea un bun prieten de-al meu. O sa incercam sa-i egalam recordul cat de curand posibil.”

Pare inevitabil ca Nieto sa piarda locul secund in fata actualului star din Moto GP, lasandu-l pe Rossi in cautarea unei alte legende, poate cea mai mare dintre toate, Giacomo Agostini. Pilotul de 29 de ani tinteste ,in primul rand, recordul lui Agostini de la clasa superioara, o cifra ce poate fi atinsa in acest sezon.

“Recordul lui “Ago” de la clasa superioara e de 68, deci cu doar cinci mai mult ca mine. Avem recordul de 90 de victorii de ajuns prima data, apoi cel de 68.”

Recordul all-time pentru toate clasele e de 122 victorii, deasemenea detinut de Agostini si ce poate fi atins abia la finalul sezonului 2009... in cazul in care Rosii va castiga toate cursele pana atunci.
Pana la borna 122  mai sunt 33 de victorii, deci va fi dificil..” dar nu imposibil” dupa cum recunoaste zambind Rossi.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.