Cauta in stiri

RSS Feed

motogp

Runda de teste de la Jerez

Costi Radoi | 26.03.2012
Foto ©: MotoGP

In weekendul ce tocmai s-a terminat, s-a incheiat si ultima sesiune oficiala de teste din pre-season-ul MotoGP. De data aceasta, conditiile de testare fiind excelente. pilotii avand parte si de vreme buna vineri si duminica, dar si de ploaie sambata, astfel incat s-a putut lucra la diferitele setari ale motocicletelor.

Cel care s-a impus autoritar a fost Stoner, care a fost cronometrat cu 1’38.780. A fost urmat de catre Lorenzo, cu 1’38.953. In urma celor doi au sosit Pedrosa cu 1’39.157 si Spies cu 1’39.495.

Dupa cum arata primii 4 timpi realizati, se vede treaba ca iarasi vom avea o batalie intre echipele de uzina japoneze, deoarece al cincilea timp a fost ocupat de Crutchlow, tot pe Yamaha, 1’39.585, iar Rossi a scos din Ducati-ul sau abia al saselea timp, 1’39.733.

Incepand cu al saptelea timp, obtinut de catre Dovizioso, cei care intra in lupta in sezonul ce incepe in mai putin de 2 saptamani, au fost: Hayden, Bautista, Bradl, Barbera, Abraham, De Puniet, Espargaro, Petrucci, Battaini, Edwards, Pasini, Pirro, Ellison, Silva, Hernandez.

Daca ne apucam sa-i numaram, vom vedea ca pe circuit au fost 22 de piloti, lucru care de multi ani nu s-a mai intamplat la clasa mare, introducerea clasei CRT fiind se pare de bun augur in ceea ce priveste numarul de participanti.

Dupa cum au decurs testele de la Sepang si acum cele de la Jerez, daca ar fi sa fac un pronostic cu privire la podiumul final, as paria pe Stoner si l-as credita pe Lorenzo cu a doua sansa, aceasta deoarece se pare ca “Doctorul” inca nu se regaseste pe Ducati.

O noutate in ceea ce priveste motocicletele, este adoptarea unei lampi stop cu led-uri, pentru a fi mai bine vazuta motocicleta in timpul unei curse pe timp ploios sau cetos.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.