Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Sete Gibernau, accidentat la Le Mans

17.05.2009
Foto ©: MotoGP

Sete Gibernau si-a fracturat clavicula stanga in urma unei cazaturi de sambata dimineata, accidentare care il impiedica sa ia startul in cursa de la Le Mans deoarece trebuie sa suporte o interventie chirurgicala in Barcelona.

Pilotul spaniol a pierdut controlul motocicletei sale in timpul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere, reaccidentandu-se pentru a treia oara in aceeasi zona a corpului.

Pablo Nieto, managerul echipei Onde 2000, a declarat: "Este un mare pacat si un mare ghinion deoarece Sete abia se recuperase in urma unei accidentari la umar si progresa constant."

"Evident ca ceea ce trebuie sa facem in continuare depinde de cat timp are nevoie sa-si revina si asta poate dura mai mult decat in cazul unui pilot tanar. Este foarte greu pentru intreaga echipa sa accepte, inclusiv lui Sete desigur, deoarece cu totii investim atat de mult efort in acest proiect."

Dupa ce a fost examinat de catre Dr. Xavier Mir si Dr. Nacho Ginebreda de la Clinica Dexeus din Barcelona, Dr. Mir a declarat: "Am efectuat numeroase radiografii si acestea confirma ca este doar o fractura noua pe clavicula stanga care nu are nimic de-a face cu accidentarile anterioare din aceasta zona. Pilotul a suferit de asemenea o lovitura usoara pe sira spinarii si inca una pe calcaiul drept dar acestea nu sunt rani serioase."

Sete Gibernau va suferi luni o operatie chirurgicala pentru a i se monta o placa din titan in umarul stang care sa-i sustina clavicula.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.