Cauta in stiri

RSS Feed

circuite motogp

Silverstone va fi cel mai rapid circuit MotoGP

25.02.2009
Foto ©: Silverstone

Dupa ce a reintrat la inceputul acestui an in lumea curselor MotoGP, fiind ales ca noul circuit pentru Marele Premiu al Marii Britanii incepand din 2010, Silverstone va fi cel mai rapid circuit din calendarul competitional si va avea o viteza medie calculata de aproximativ 182 km/h.

Simularea a fost facuta pe varianta revizuita a circuitului din Northamptonshire de catre cei de la HOK Sport, cea mai mare companie de arhitectura sportiva din lume. Conform studiului realizat, noua varianta a circuitului britanic va intrece in ceea ce priveste viteza medie actualul lider la aceasta categorie, motodromul Philip Island din Australia.

Varianta imbunatatita a actualului circuit va aduce ca noutate si o portiune spectaculoasa, numita “Arrowhead”, iar viteza medie de 182 km/h, care a starnit deja entuziasmul fanilor, se va realiza intr-un tur simulat de 1.51.446. Cei mai vizati piloti pentru a obtine aceasta performanta sunt Valentino Rossi si Casey Stoner care ar ridica astfel stafeta pe Silverstone cu 3 km/h in plus fata de Philip Island.

Un alt record pe care il va detine in calendarul circuitelor MotoGP, va fi reprezentat de lungimea sa, 5.67 km, depasind in acest mod circuitul Sepang din Malaysia care masoara 5.54 km.

Dupa o pauza de 23 de ani, Silvestone va gazdui Marele Premiu al Marii Britanii anul viitor dupa ce reprezentantii acestuia au semnat un acord de cinci ani cu Dorna Sports, detinatorii drepturilor MotoGP, acord in defavoarea circuitului britanic Donington. Lucrarile la noua versiune a circuitului vor incepe in noiembrie.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.