Cauta in stiri

RSS Feed

rezultate

Simoncelli campion mondial la 250cc

20.10.2008
Foto ©: MotoGP

Marco Simoncelli si-a adjudecat duminica trecuta pe circuitul de la Sepang, primul sau titlu mondial la clasa 250cc, in ciuda faptului ca a terminat cursa pe locul trei.

Marele Premiu al Malayesiei a fost castigat de principalul sau rival Alvaro Bautista, urmat pe locul doi de catre Hiroshi Aoyama, pilotul echipei Red Bull KTM insa, cu doar o etapa ramasa de disputat, pilotul italian si-a construit un avantaj imposibil de surmontat.

Simoncelli a trecut linia de finish intampinat de tabela echipei sale pe care scria "Ai castigat Campionatul Mondial", pilotul italian sarbatorind printr-un burnout si un tur de circuit, fiind felicitat la standuri de catre prietenul si campionul mondial MotoGP 2008, Valentino Rossi.

Directorul de cursa l-a amendat cu o mie de dolari pe proaspatul campion mondial al clasei 250cc pentru faptul ca a efectuat turul de onoare fara casca de protectie, pilotul italian uitand de acest aspect dupa ce a imbracat tricoul comemorativ cu Jimi Hendrix.

Desi nu a putut da nici o declaratie imediat dupa incheierea cursei fiind prea extenuat, Marco Simoncelli a comentat ulterior: "Inca nu-mi dau seama de ceea ce s-a intamplat. Sunt extrem de obosit. Imi imaginez ca in timp voi intelege ce am realizat in acest an, dar momentan stiu doar ca este un sentiment minunat, in special dupa doi ani in care am fost considerat un pilot rapid dar un nimeni."

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.