Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

Simoncelli isi pastreaza numarul 58

17.12.2008
Foto ©: MotoGP

Marco Simoncelli a hotarat sa nu concureze in sezonul viitor cu numarul 1, drept ce ii revine datorita castigarii titlului mondial de anul acesta la clasa 250GP. Asemenea prietenului sau Valentino Rossi, pilotul italian isi va pastra numarul 58 de concurs desi are posibilitatea sa-l schimbe.

Pilotul echipei Metis Gilera a anuntat initial ca intentioneaza sa treaca la prestigiosul numar 1, afirmand ca va fi o onoare deosebita pentru producatorul motocicletei sale castigatoare sa-l poarte, mai ales ca anul viitor isi aniverseaza centenarul. Simoncelli a decis in final sa ramana la numarul sau preferat, desi cifra 1 in mod sigur va fi prezenta undeva pe carenajul modelului RSA.

Decizia lui Simoncelli inseamna ca nici un pilot din cele trei clase ale Campionatului Mondial nu va folosi numarul 1 in 2009. Valentino Rossi va pastra in continuare emblematicul 46, in timp ce campionul clasei 125 GP de anul acesta, Mike di Meglio, va trece la 250GP si prin urmare isi pierde dreptul castigat.

Singurul precedent de acest gen a fost in sezonul 2004, cand Rossi a castigat Campionatul Mondial MotoGP, Manuel Poggiali si-a pastrat numarul 54 pentru a-si apara titlul de la 250GP, iar Dani Pedrosa a parasit 125GP pentru a avea un an reusit la 250GP.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.