Cauta in stiri

RSS Feed

rezultate

Stoner domina la Assen. Pedrosa, lider la general

29.06.2008
Foto ©: MotoGP

Marele Premiu al Olandei de la Assen a aratat o data in plus ca succesul inregistrat de australianul Casey Stoner la Donington nu a fost deloc intamplator, pilotul echipei Ducati impunandu-se cu 11 secunde in fata spaniolului Dani Pedrosa de la Honda, in timp ce americanul Colin Edwards a prins in extremis ultima treapta a podiumului.

Plecat din pole position pentru al doilea Grand Prix consecutiv, campionul mondial en-titre nu a intampinat nicio problema in a se impune detasat in clasica intrecere de pe TT-ul de la Assen, pilotul echipei de uzina Ducati impunand ritmul in fata ibericului Pedrosa.

Acesta din urma a urcat pe prima treapta a clasamentului general, profitand de clasarea modesta a italianului Valentino Rossi, pilotul de la Yamaha cazand in chiar primul tur al cursei.

La capatul celei mai bune curse din acest sezon, americanul Nicky Hayden a ratat neverosimil podiumul, ramanand fara combustibil in ultima parte a ultimului tur, astfel ca pe trei a incheiat conationalul sau Colin Edwards de la Yamaha Tech 3.

Lider al clasamentului general inaintea cursei din Olanda, Rossi a cazut in primul tur scotandu-l din competitie pe francezul Randy De Puniet, dupa care 'Doctorul' s-a angajat intr-o cursa furibunda de recuperare, in final clasandu-se pe locul 11, la 46 de secunde in spatele invingatorului.

Dupa disputarea a noua runde, lider la clasa MotoGP a redevenit Pedrosa, cu 171 de puncte, fiind urmat de Rossi, cu 167 de puncte, in timp ce Stoner si-a consolidat pozitia a treia, cu un total de 142 de puncte.

Bautista invingator la 250 cc. Spaniolul Alvaro Bautista si-a trecut in cont victoria la clasa sfertului de litru la capatul unui duel pasionant cu elvetianul Thomas Luthi, cei doi reprezentanti ai constructorului Aprilia fiind despartiti la final de 4.5 secunde. Italianul Marco Simoncelli a completat podiumul, apropiindu-se la doar un punct de finlandezul Mika Kallio in ierarhia generala.

Pentru Bautista acesta a fost al doilea succes din 2008, dupa reusita de la Estoril, pilotul echipei Bancaja Mapfre ratand de putin alte doua victorii sigure in China si Catalunia.

Muresan pe 25 la clasa mezina. Intrerupta din cauza ploii dupa completarea a noua tururi din totalul celor 22 programate, cursa clasei 125 cc a fost castigata in cele din urma de maghiarul Gabor Talmacsi de la Bancaja Aspar Aprilia, campionul mondial en-titre aflandu-se la primul succes in 2008.

Podiumul de la Assen a fost completat de spaniolul Joan Olive (Derbi) si Simone Corsi (Aprilia), in timp ce Robert Muresan (Aprilia) a incheiat pe locul 25 la 16 secunde in spatele invingatorului.

Lider la general se mentine francezul Mike Di Meglio (Derbi), care pastreaza un avans de 16 puncte in fata lui Corsi, al treilea fiind Olive.

Sursa: Onlinesport.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.