Cauta in stiri

RSS Feed

antrenamente libere

Stoner face legea la Assen

26.06.2008
Foto ©: MotoGP

Campionul mondial Casey Stoner a fost cel mai rapid pilot in antrenamentele libere programate, joi, in deschiderea Marelui Premiu al Olandei, pilotul echipei de uzina Ducati doborand cu peste jumatate de secunda recordul circuitului.

A noua etapa a Motomondialului de Viteza a debutat, joi, la Assen in conditii meteorologice ideale, Stoner afisand in continuare o foarte buna dispozitie de cursa, dupa victoria obtinuta, duminica, la Donington Park.

Dupa un 1:36.569 stabilit in prima sesiune, cand l-a depasit cu peste sase zecimi pe americanul Nicky Hayden (Honda), Stoner a continuat sa mentina ritmul la un nivel foarte ridicat si in a doua sesiune, australianul impunandu-se cu peste sapte zecimi in fata rivalului sau Valentino Rossi (Yamaha).

Sesiunea secunda a fost marcata de cazatura violenta a lui Loris Capirossi, pilotul de la Suzuki accidentandu-se la mana dreapta, astfel ca prezenta italianului in calificarile de vineri si cursa de duminica este serios pusa sub semnul intrebarii.

Corsi in pole provizoriu, Muresan pe 30. Italianul Simone Corsi a reusit cel mai bun timp in prima sesiune de calificari rezervata clasei 125 cc, reprezentantul echipei Jack & Jones WRB Aprilia depasindu-l cu 340 de miimi pe britanicul Bradley Smith de la Polaris World Aprilia. Prima linie provizorie a fost completata de doua motociclete Derbi, acestea fiind pilotate de spaniolul Joan Olive si francezul Mike Di Meglio.

Dupa ce a parcurs un total de 15 tururi cu o medie de 203.6 km/h, romanul Robert Muresan nu a reusit sa se claseze mai sus de locul 30, tanarul aradean pierzand 2.494 in raport cu primul clasat.

Sursa: Onlinesport.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.