Cauta in stiri

RSS Feed

motogp

Stoner se instaleaza ca favorit dupa testele de la Sepang

Costi Radoi | 06.02.2012
Foto ©: motogp official

Desi zapada nu se lasa dusa prea usor de pe meleagurile noastre, in alte parti ale globului, cu o temperatura mult mai biker friendly, adica circuitul Sepang, s-au desfasurat testele oficiale MotoGP. Testele au inceput in ultima zi a lui ianuarie si s-au incheiat pe 2 februarie.

A fost o sesiune bazata excluziv pe dezvoltarea motocicletelor si a legaturii lor cu asfaltul…pneurile.

Dupa cele 3 zile de test, Stoner, dupa cum era de asteptat, a obtinut cel mai bun timp. A fost urmat de Lorenzo, apoi de Pedrosa, Spies si pe 5 a venit Rossi. Ceilalti “veterani”, Dovizioso. Hayden si Edwards au terminat sesiunea a treia pe 8, 10 si 15. Stefan Bradl, poaspatul promovat la clasa MotoGP si campion en titre la clasa Moto2 s-a clasat pe 11, in fata lui Karel Abraham.

Evident ca privirile sunt indreptate asupra lui Ducati GP12, o bestie ce va trebui sa functioneze conform indicatiilor “Doctorului”, acesta declarandu-se multumit cu aceasta sesiune de teste. Declaratia sa a cuprins cuvinte de genul: “Cu 2.00.8 avem un timp decent. Stim ca cele doua Honda si cele doua Yamaha sunt in fata noastra, dar consideram acest test ca fiind un punct de plecare.”

Pe de alta parte insa, Honda s-a comportat extraordinar, iar acest lucru se vede in consistenta tururilor lui Stoner, singurul care a coborat sub 2.00.00. Dupa ce sesiunea s-a incheiat, “Cangurul” s-a declarat multumit, doreste doar sa mai lucreze la setarea suspensiei spate dar cel mai rapid isi doreste sa ajunga acasa in Elvetia pt a-si vedea sotia si a-si intampina bebelusul ce urmeaza sa apara.

Pilotii Yamaha s-au declarat multumiti de clasarile pe 2 respectiv 4. Dupa o scurta vacanta de 4 saptamani se vor intoarce la treaba, pentru a continua dezvoltarea motocicletei inainte de startul campionatului.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.