Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Tech3 interesata de noua clasa Moto2

13.02.2009
Foto ©:

Tech3, care in prezent evolueaza ca echipa satelit Yamaha in MotoGP si care a castigat campionatul mondial la clasa 250GP in anul 2000 cu pilotul francez Olivier Jacque, s-ar putea implica in Moto2 incepand cu 2011.

Herve Poncharal, seful Tech3 Yamaha, a declarat: "Am un mare interes pentru Moto2 si in cursul anului 2009 vom lucra la construirea unei motociclete de Moto2. Cu putin noroc, daca avem timp, ne-ar placea sa o avem pe circuit inainte de sfarsitul lui 2009 si cred ca toate echipele MotoGP independente ar trebui de asemenea sa se gandeasca la implicarea in Moto2."

"O echipa independenta MotoGP in ziua de azi nu este o echipa mare, deci echipele de fabrica vor fi mereu cele care castiga campionatele. Daca, ca o echipa independenta MotoGP, vrem sa luptam impotriva Fiat Yamaha, Ducati Marlboro etc., atunci ne inselam. Deoarece noi nu vom avea niciodata aceleasi mijloace si nu vom avea niciodata acelasi buget, noi vom fi mereu cu o treapta mai jos." a marturisit Poncharal.

Acesta sugereaza ca toate echipele satelit din MotoGP si-ar putea folosi experienta in Moto2, acolo unde ar avea sanse mai multe sa castige curse si poate campionate. Nu in ultimul rand, clasa Moto2 reprezinta si o mai buna rampa de lansare a tinerilor piloti catre MotoGP.

Herve Poncharal crede ca Moto2, unde exista reguli impotriva utilizarii materialelor si motoarelor extrem de scumpe, va fi o modalitate ieftina de a concura la un nivel inalt. "Moto2 se incadreaza perfect in situatia actuala financiara." a declarat acesta. "Moto2 va folosi tehnologie deja utilizata de toti producatorii, deci va fi mult mai ieftin decat a concura la 250 cmc in doi timpi."

Via | Faster and Faster

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.