Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Un singur furnizor de pneuri in MotoGP, o noua regula inevitabila

04.09.2008
Foto ©: MotoGP.com

Zvonul cu privire la folosirea unui singur tip de pneu a fost raspandit la Misano odata cu intalnirea speciala legata de siguranta a reprezentantilor Dorna cu pilotii din MotoGP. Au aparut insa cateva retineri in ceea ce a fost initial o decizie unanima, in special la ce marca de pneu aleasa.

Daca aceasta decizie va fi luata atunci campionatul MotoGP va avea parte de o licitatie. Orice producator de anvelope poate particpa.

Rossi a insistat insa ca marca aleasa sa fie una dintre cele doua prezente deja in campionat, Michelin sau Bridgestone, declarand ulterior: “Ar fi prea riscant sa incercam o marca de pneuri fara experienta, chiar si pentru Dunlop este riscant sa conceapa un pneu suficient de bun pentru curse.” Chiar daca doreste ca una din cele doua firme sa fie aleasa, acesta spera sa nu fie Michelin, dupa sezonul prost avut datorita unor probleme legate de pneuri in 2007, trecand pe Bridgestone sezonul acesta. “ Sper sa nu fie Michelin deoarece nu stiu ce anvelopa imi vor da mie.” a mai adaugat Rossi.
Stoner s-a aratat mai nepasator: “ Trebuie sa acceptam pneurile alese, fie ca ne convine sau nu.”

Lucrurile s-au calmat insa dupa ce Michelin si-a imbunatatit considerabil pneurile in urma unor rezultate dezastruase avute de piloti. Jorge Lorenzo, care utilizeaza aceste pneuri, a declarat: “ Dupa ce au fost impotriva noastra la Laguna Seca si Brno, acum lucrurile s-au imbunatatit pentru mine. Pneurile mi-au oferit increderea de care aveam nevoie.”

Via | Visordown

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.