Cauta in stiri

RSS Feed

economic

Valentino Rossi, din nou in topul celor mai bine platiti sportivi

05.07.2009
Foto ©: TopGear.com

Celebra revista americana Sports Illustrated a publicat topul de anul acesta al celor mai bine platiti sportivi straini iar Valentino Rossi este clasat pe locul cinci din douazeci, fiind singurul pilot de motociclism viteza prezent in lista.

Starul italian se afla la egalitate cu pilotul de Formula 1 Fernando Alonso si, potrivit Sports Illustrated, Rossi are venituri totale anuale de 35.000.000 de dolari americani (aproximativ 25 de milioane de euro) rezultate din salariu, prime si castiguri din publicitate.

Pilotul echipei Fiat Yamaha s-a redresat financiar dupa ce a avut mari probleme cu fiscul italian care-i imputa taxe neplatite in valoare de 60 de milioane de euro pentru perioada 2000-2004. Cifra finala la care s-ar fi putut ajunge, calculand dobanzile si taxele pentru 2006 si 2007, ar fi fost de 112 milioane de euro!

Rossi si-a schimbat domiciliul in Marea Britanie la inceputul anului 2000 si a declarat de atunci pana in 2004 doar o mica parte din venituri, profitand de faptul ca acolo se pune mai mult accent pe castigurile obtinute in interiorul tarii.

Valentino Rossi a preferat sa ajunga la o intelegere cu fiscul italian si a scapat de probleme platind anul trecut suma record de 35 de milioane de euro!

Sports Illustrated via Two Wheels

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.