Cauta in stiri

RSS Feed

declaratii

Vermeulen vrea sa termine in top 3

30.01.2009
Foto ©: MotoGP.com

Aflat la al patrulea sezon in MotoGP, Chris Vermeulen, pilotul celor de la Rizla Suzuki, isi doreste ca la sfarsitul sezonul 2009 sa fie printre primii trei in clasamentul general.

Dupa o vacanta de iarna petrecuta aproape in totalitate in Australia, Vermeulen asteapta cu interes primele teste din acest de la Malaysia, de saptamana viitoare. Pilotul in varsta de 26 de ani a profitat de aceasta pauza competitionala pentru a se relaxa si pregati din punct de vedere psihic, recunoscand insa ca doreste sa revina in saua motocicletei sale cat mai repede.

Primele teste la care vor putea participa toti pilotii din MotoGP vor incepe pe 5 februarie, la Sepang, unde Chris Vermeulen si coechipierul sau Loris Capirossi vor avea ocazia sa testeze noul Suzuki GSV-R800, o versiune imbunatatita a motocicletei utilizate in 2008.

Stiu ca motorul a primit imbunatatiri ceea ce e foarte bine. Dupa testele din Philip Island de la sfarsitul sezonului trecut, am invatat multe lucruri atat in ceea ce priveste sasiul cat si partea electronica a motocicletei. In acel moment motorul era similar cu cel utilizat in 2008, fiind astfel o problema pentru noi, insa pentru viitoarele teste din Malaiezia, Suzuki s-a pregatit intens asa incat avem un nou propulsor. Noile componente ale sasiului si majoritatea lucrurilor revizuite ma fac sa fiu si mai nerabdator si abia astept sa testez motocicleta din nou,” a declarat Chris Vermeulen.

Intrebat care va fi efectul regulii conform careia va exista un singur furnizor de pneuri in 2009, Vermeulen declara: Cred ca numarul de zile pe care le avem la dispozitie pana la inceperea sezonului va fi un factor decisiv pentru ca toata lumea sa le faca sa mearga. Un lucru benefic pe care il aduce aceasta regula este ca va fi la fel pentru toata lumea. Chiar daca eu personal nu am sustinut -o, cred ca va functiona pentru curse si va determina rezultate mai apropiate.

Pentru un al doilea sezon, Vermeulen este pregatit sa concureze alaturi de veteranul italian Capirossi, aflat la sezonul cu numarul 20 in cursele GP. “Anul trecut cand Loris a venit, era nou. Acum avem insa aceeasi echipa, aceeasi mecanici si cred ca acest lucru ne va ajuta, mai ales la inceput de sezon cand lucrurile au mers mai greu anul trecut.”, marturiseste australianul in legatura cu coechipierul sau.

In final pot spune ca am aceleasi obiective ca toti, sa castig curse sau chiar titlul mondial, avand numai zece luni la dispozitie pentru a realiza acest fapt. Daca ar trebui sa fiu mai realist stiu ca trebuie sa ne aflam in lupta pentru podium mai des, sau macar pentru primele cinci clasari in fiecare cursa pentru a ne putea impune in primii trei in campionat. Pe acest obiectiv ma voi concentra si cred ca am sanse sa-l indeplinesc” declara Vermeulen despre asteptarile sale in 2009.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.